Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

GGD IJsselland start 1 augustus met vaccineren tegen monkeypox

Op maandag 1 augustus start GGD IJsselland met vaccineren tegen monkeypox. De door het ministerie beschikbaar gestelde vaccins zijn bedoeld voor specifieke risiciogroepen. Dat zijn de mensen met de grootste kans op monkeypox. Op die manier wordt de uitbraak van het virus het snelst beperkt.

Wie gaan we vaccineren?

Het ministerie van VWS en het RIVM bepalen de selectiecriteria voor wie in aanmerking komt voor het vaccin. Zo worden de personen bereikt die de grootste kans op besmetting lopen. De vaccinaties worden in 3 rondes gezet. Het gaat om de volgende hoogrisicodoelgroepen die preventief gevaccineerd worden:

  1. iedereen die bij het GGD IJsselland of bij de huisarts als Prepgebruiker voor HIV geregistreerd is, of hiervoor op de wachtlijst staat;
  2. iedereen die met HIV geregistreerd is met een hoogrisico (dit laatste wordt nog bepaald door het RIVM);
  3. iedereen die bekend is op de Soa poli met een hoogrisico.

Maandag starten we het vaccineren van de eerste groep.

Persoonlijke uitnodiging voor vaccinatie

Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie ontvangt een persoonlijke uitnodiging van GGD IJsselland. Zonder persoonlijke uitnodiging kom je op dit moment niet in aanmerking voor een vaccinatie.

Meer informatie

Voor meer uitgebreide informatie over monkeypox en het vaccin kun je terecht op de website van het RIVM. Of bel met het landelijk informatienummer 088 - 7674020. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.