Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

GGD IJsselland stuurt geen sms over bron- en contactonderzoek

Er zijn signalen dat mensen van de GGD – ook van GGD IJsselland – een sms lijken te ontvangen over bron- en contactonderzoek. In dat bericht kan staan dat de ontvanger voor is gekomen in bron- en contactonderzoek en in quarantaine moet. Dit zijn valse sms’jes. GGD IJsselland stuurt geen sms’jes of WhatsApp-berichten in het kader van bron- en contactonderzoek.

Smartphone in hand met tekst phishing en vishaak

GGD IJsselland neemt contact op met mensen die in nauw contact zijn geweest met iemand die positief is getest, als dat in het bron- en contactonderzoek naar voren komt. Wij nemen dan telefonisch contact op, maar we sturen geen sms of WhatsApp-bericht. Wanneer mensen een dergelijk bericht ontvangen, gaat het dus om een vals bericht oftewel een poging tot ‘phishing’.

Advies

Ontvang je een verdacht bericht? Wij raden je aan niet te reageren, niets aan te klikken en het nummer te blokkeren. Het kan ook zijn dat je wordt gebeld door iemand die zich onterecht voordoet als een medewerker van GGD IJsselland. Vertrouw je een telefoontje niet? Verbreek dan de verbinding en zoek zelf contact met ons via telefoonnummer 038 - 428 14 28.

Voor meer informatie over phishing, zie deze pagina over velig internetten en corona.

 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.