Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

GGD IJsselland vaccineert vanaf 24 maart weer met AstraZeneca

GGD IJsselland vaccineert vanaf woensdag 24 maart weer met het vaccin van AstraZeneca. De 2.888 zorgmedewerkers in IJsselland wiens afspraak is afgezegd krijgen vanuit de landelijke GGD een SMS. Daarin staat hoe zij een nieuwe afspraak kunnen maken.

Het ministerie van VWS heeft de tijdelijke pauze van het vaccineren met AstraZeneca beëindigd. Dit na advies van het Europees Medicijnagentschap (EMA) en de Nederlandse Medicijnautoriteit CGB, die hebben aangegeven dat de pauze niet langer nodig is. EMA heeft gisteren bevestigd dat het vaccin van AstraZeneca veilig en effectief is, en dat de voordelen in de vorm van bescherming tegen het coronavirus vele malen groter zijn dan de risico’s.  

Bevindingen EMA

EMA stelt dat er ten aanzien van meldingen uit andere Europese landen over ernstige, zeer zeldzame verschijnselen van stolselvorming in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes, een mogelijke link is met het vaccin. De kans dat mensen hierdoor getroffen worden is echter ‘extreem klein’, aldus EMA. Naar aanleiding van de bevindingen van EMA wordt de bijsluiter van het AstraZeneca-vaccin aangepast.

GGD IJsselland verwacht alle 2.888 afspraken die gemist zijn door de pauzering binnen twee weken ingehaald te hebben. Meer informatie en veelgestelde vragen en antwoorden staan op de website van GGD GHOR Nederland.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.