Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Registratie in het gele boekje

Mensen die door een GGD zijn gevaccineerd en nog graag een registratie van hun coronavaccinatie in het gele boekje willen, kunnen hiervoor terecht bij de vaccinatielocaties van GGD IJsselland. Dit kan zonder afspraak en tijdens de openingstijden van de locatie. 

Voor het alsnog laten registreren van de vaccinatie(s) is het nodig dat je je identiteitsbewijs en gele boekje meeneemt. Je moet persoonlijk komen, want de coronavaccinatie moet persoonlijk gekregen zijn bij de GGD. In het gele boekje komt een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer, en stempel van de GGD. Voor coronavaccinaties die door huisartsen, ziekenhuizen of zorginstellingen zijn gegeven, kunnen mensen niet bij de GGD terecht.

Neem hiervoor mee

  • Je gele vaccinatieboekje. Heb je nog geen boekje of ben je het kwijt, dan moet je zelf een nieuwe bestellen via mijnvaccinatieboekje.nl. GGD IJsselland verkoopt geen boekjes.
  • Een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart).

Bekijk hier de openingstijden en adressen van de vaccinatielocaties.

Registratie bij vaccinatie

Mensen die voor een vaccinatie naar een locatie van GGD IJsselland komen, kunnen de registratie in het gele boekje meteen krijgen. Bij een volgende prik kun je ook de registratie van een eerdere vaccinatie krijgen. Deze moet wel door een GGD zijn gegeven.

Fraudebestendig vaccinatiebewijs

Het ministerie van VWS heeft een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders ontwikkeld: het Digitaal Corona Certificaat dat beschikbaar is in de CoronaCheck-app. Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid. Dit is wat Rijksoverheid daarover zegt.

Informatie voor reizigers

Ga je op reis en wil je je goed voorbereiden? Kijk dan op wijsopreis.nl.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.