Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

GGD in het paasweekend

Alle coronadiensten van de GGD gaan alle dagen door, dus ook op de feestdagen. Testen en vaccineren kan op alle test- en vaccinatielocaties, en zoals gebruikelijk alleen op afspraak via coronatest.nl of 0800-1202. De pop-up testlocatie in Genemuiden is op 2e paasdag geopend van 9.00-16.00 uur. Alle andere onderdelen en locaties (anders dan testen, bron- en contactonderzoek en vaccineren) van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle en Schurenstraat 8a in Deventer én de consultatiebureaus zijn in de weekends en op Tweede Paasdag gesloten.

Hoe vier je veilig Pasen tijdens de lockdown?
Met Pasen (4 en 5 april) mag je maximaal één persoon (boven de 13 jaar) tegelijk en per dag thuis ontvangen. Anderhalve meter afstand blijft belangrijk, ook als je gast al gevaccineerd is (of jijzelf). Blijf je aan de maatregelen houden, hoe lastig ook. Ook als je geen klachten hebt en zelfs als je een negatieve testuitslag hebt ontvangen. Een testuitslag is namelijk een momentopname. Het geeft alleen aan dat je op het moment van afname geen corona had. Daarna kan je weer besmettelijk voor anderen zijn. 

Tips om de Paasdagen gezond te vieren:

  • Doe ruim van te voren boodschappen. Kies hiervoor een rustig moment en ga alleen naar de winkel. Of support een lokale ondernemer en bestel je Paasmaaltijd bij een restaurant in de buurt.
  • Vier de feestdagen thuis en ontvang maar één gast. Kijk hierbij vooral naar wat wel kan en geniet van de kleine momenten. Wees creatief en gebruik digitale middelen om meer mensen samen te brengen.
  • Heb jij of heeft een van je huisgenoten klachten? Ontvang dan geen bezoek en laat je testen. Vraag bezoek met klachten niet te komen.
  • Verdeel de gasten over meerdere dagen.
  • Ontvang je bezoek? Zet de meubels dan vast klaar op 1,5 meter; aan tafel en in de zitkamer.
  • Denk ook aan je medemens; geef tijdens de feestdagen wat extra warmte door; stuur een kaartje, bel eens wat vaker met iemand die het moeilijk heeft of breng wat vrolijk gekleurde eieren of bloemen langs.

(Milde) Klachten? Laat je testen
Testen met (milde) klachten is nog steeds belangrijk, ook tijdens de lockdown. De GGD neemt meer testen af dan ooit en ook tijdens de feestdagen staan we voor je klaar via coronatest.nl of 0800-1202.

Heb je een vraag?
Kijk dan op onze coronawebpagina of webpagina over coronavaccinaties voor informatie en contact. Ook in het paasweekend kun je contact opnemen over corona met GGD IJsselland via: 088 - 443 03 70 (8.30 tot 17.00 uur – svp niet bellen voor testuitslagen) of met de publiekslijn van het RIVM via: 0800-1351 (08.00 tot 20.00). 

GGD IJsselland wenst je een vrolijk Pasen toe!

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.