Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

GGD-vaccinatielocatie Dalfsen geopend en klaar voor eerste prik

Wethouder Jan Uitslag opende vandaag donderdag 8 april de vaccinatielocatie in De Trefkoele+ in Dalfsen. Hij deed dat door een foto te onthullen van Fotoclub Dalfsen. De lokale fotoclub stelt foto’s uit de gemeente ten toon in de vaccinatielocatie. De vaccinatielocatie in Dalfsen is klaar voor de start van het vaccineren tegen Covid-19 op 12 april.

Wethouder Jan Uitslag: “Met de Trefkoele+ in Dalfsen bieden we een goede aanvulling op de andere locaties waar mensen zich kunnen laten vaccineren. Door onze ligging in de regio zijn we van verschillende kanten goed te bereiken, waaronder voor gemeenten als Ommen, Raalte en Staphorst. Hiermee is ons Kulthurhus verworden tot een plek die niet alleen het ontmoeten stimuleert en gastvrij haar bezoekers ontvangt, maar ook tot een plek die er aan bijdraagt dat we straks elkaar ook écht weer gaan ontmoeten. Ik hoop dat hier vele vaccinaties gezet kunnen worden en dat we daarmee samen weer een grote stap zetten om zo snel mogelijk uit deze crisis te komen.”

Opschaling vaccinatie

Jan Uitslag opende de locatie in aanwezigheid van strategisch manager Margreet Algera van GGD IJsselland. Margreet: “De opening van de vaccinatielocatie in Dalfsen is onderdeel van de enorme opschaling van vaccinatie in Nederland en in onze regio. Ook in Deventer en Kampen openen we nieuwe locaties, naast de bestaande vestigingen in Zwolle en Hardenberg. Met vijf vaccinatielocaties verspreid over de regio, zijn we er klaar voor om 45.000 mensen per week te vaccineren als er straks voldoende vaccins zijn.”

Beschikbaarheid vaccins

Mensen kunnen al een afspraak maken voor vaccinatie in Dalfsen. Dat het vaccineren niet eerder start in Dalfsen dan 12 april, heeft te maken met de beperkte beschikbaarheid van de vaccins. Er is een bepaalde hoeveelheid vaccins nodig om vaccineren mogelijk te maken op meerdere locaties, vanwege eisen aan logistiek en personeel. Zo moet op elke locatie een arts aanwezig zijn. De vaccins zijn nu nog schaars, maar naar verwachting zullen er de komende weken snel meer beschikbaar komen.

Fototentoonstelling

GGD IJsselland vraagt voor elke vaccinatielocatie een of meer lokale kunstenaars om werk te exposeren. Doel is de locatie sfeer te geven en een perspectief op het leven. In de vaccinatielocatie in Dalfsen zijn 16 foto’s te zien van Fotoclub Dalfsen. Voorzitter Jan Dijkhof: “Wij vinden het een mooie kans om ons werk te laten zien en een eer dat we gevraagd zijn. Onze foto’s hebben betrekking op plekken in de gemeente Dalfsen zoals wij fotografen daar naar kijken. Het zijn niet de geëigende ansichtkaartbeelden. Ik hoop dat het kleur brengt in het geheel. Dan hebben we een mooie bijdrage geleverd. ”

Vijf vaccinatielocaties

GGD IJsselland vaccineert vanaf 12 april in vijf vaccinatielocaties in de regio. De andere vier locaties zijn: Deventer (Runshopping Centre De Snipperling), Kampen (Burgemeester Berghuisplein), Zwolle (IJsselhallen) en Hardenberg (Evenementenhal). Het vaccineren in Dalfsen, Deventer en Kampen start op 12 april en gaat eerst om kleine aantallen, maar die breiden zich zeer waarschijnlijk snel uit.

Iedereen die aan de beurt is voor een vaccinatie kan zelf kiezen waar hij of zij gevaccineerd wil worden. Dat kan in de buurt zijn van waar je woont of werkt of een locatie waar je misschien sneller aan de beurt bent op een dag die jou uitkomt.

Consultatiebureau in De Trefkoele+

Het consultatiebureau van GGD IJsselland is ook gevestigd in De Trefkoele+ in Dalfsen. Bezoekers kunnen net als anders de hoofdingang van De Trefkoele+ gebruiken om naar binnen te gaan. Let op: Sluit niet aan in de rij maar ga rechtstreeks naar de hoofdingang en ga via trap of lift naar boven. Medewerkers van het consultatiebureau zullen wel vragen een andere uitgang te gebruiken. Voor alle bezoekers geldt: houd afstand en draag een mondneusmasker.

Bezoekers van andere activiteiten in De Trefkoele+ wordt gevraagd via de achterzijde naar binnen te gaan.

Meer informatie

Mensen kunnen alleen een afspraak voor een vaccinatie maken als ze aan de beurt zijn en een uitnodiging ontvangen. Op een speciale webpagina van Rijksoverheid kan iedereen kijken wanneer hij of zij aan de beurt is, van wie de uitnodiging komt en wie de vaccinatie toedient. Dit alles is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins.

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl of op www.ggdijsselland.nl/coronavaccinatie.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.