Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

GGD-vaccinatielocatie Deventer geopend en klaar voor eerste prik

Burgemeester Ron König en strategisch manager GGD IJsselland Margreet Algera openden vandaag, vrijdag 9 april, de vaccinatielocatie in Deventer. In aanwezigheid van commissaris van de Koning Andries Heidema onthulden zij de namen van vier Deventer kunstenaars die tijdelijk in deze locatie exposeren: Peter-Frans de Graaf, Margot Olde Loohuis, Harry Schömaker en Wibo Kosters. De vaccinatielocatie in Deventer is klaar voor de start van het vaccineren tegen Covid-19 op 12 april.

Burgemeester König: “Ik vind het goed nieuws dat GGD IJsselland aanstaande maandag start met vaccineren hier in Deventer. Voor de inwoners van Deventer en omstreken is het fijn dat zij niet ver hoeven te reizen om hun vaccinatie te krijgen. Dit is een belangrijke stap in de bestrijding van het coronavirus.”

Commissaris van de Koning Andries Heidema: “We gaan nu echt meters maken met vaccineren dankzij deze nieuwe locaties. Ik wil vooral mijn enorme waardering en respect uitspreken voor het werk van de GGD hierbij. En in het bijzonder richting alle medewerkers die massaal mensen testen en vaccineren. Met hart en ziel zetten zij zich in om ons als samenleving uit deze pandemie te leiden. Een megaklus! Dank jullie wel!”

Opschaling vaccinatie

Ook in Dalfsen en Kampen zijn gisteren en vandaag nieuwe locaties geopend. Margreet Algera: “De opening van de vaccinatielocaties is onderdeel van de enorme opschaling van vaccinatie in Nederland en in onze regio. Met vijf vaccinatielocaties verspreid over de regio, zijn we klaar om 45.000 mensen per week te vaccineren zodra  er voldoende vaccins zijn.”

Kunstexpositie

GGD IJsselland vraagt voor elke vaccinatielocatie een of meer lokale kunstenaars om werk te exposeren. Doel is de locatie sfeer te geven en een perspectief op het leven. In Deventer is door het Kunstenlab een tentoonstelling ingericht waarbij het landschap centraal staat: als bron van troost, hoop en energie. En natuurlijk gewoon om te genieten van de buitenlucht.

Ons landschap is altijd al van belang, maar afgelopen jaar was het extra fijn om naar buiten te kunnen. In de grote prints van de zes kunstwerken en twee gedichten zien we het landschap van dichtbij en veraf; van de sprookjesachtige onderwaterbeelden van Margot Olde Loohuis en de fragmenten van velden en bossen van Harry Schömaker, tot de eindeloze luchten van Peter-Frans de Graaf. Voormalig Deventer Dichter Wibo Kosters beschrijft in twee gedichten zijn wens voor ons allemaal.

Vijf vaccinatielocaties

Naast Deventer vaccineert GGD IJsselland vanaf 12 april in vier andere locaties: Dalfsen (De Trefkoele+), Kampen (Burgemeester Berghuisplein), Zwolle (IJsselhallen) en Hardenberg (Evenementenhal). Het vaccineren in Deventer, Dalfsen en Kampen gaat eerst om kleine aantallen, maar die breiden zich zeer waarschijnlijk snel uit. Iedereen die aan de beurt is voor een vaccinatie kan zelf kiezen waar hij of zij gevaccineerd wil worden.

Meer informatie

Mensen kunnen alleen een afspraak voor een vaccinatie maken als ze aan de beurt zijn en een uitnodiging ontvangen. Op een speciale webpagina van Rijksoverheid kan iedereen kijken wanneer hij of zij aan de beurt is, van wie de uitnodiging komt en wie de vaccinatie toedient. Dit alles is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins.

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl of op www.ggdijsselland.nl/coronavaccinatie.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.