Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Gratis groentezaad voor scholen en BSO’s

Vanuit Jong Leren Eten Overijssel willen we scholen attent maken op een interessante actie. Zeker voor scholen die bezig zijn met de Gezonde School en/of bezig zijn het thema gezonde voeding. Scholen (basisscholen en enkele VO scholen) kunnen namelijk kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Aanmelden kan tot 8 februari 2019

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt. Scholen kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan.

Hoe ziet het (les) pakket eruit?

Het pakket bestaat uit tien zakjes met in totaal 1000 groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan geen commerciële uitingen van Rijk Zwaan, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie. Deelnemende scholen en BSO’s krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.   

Doet jouw school ook mee?

Geïnteresseerde scholen kunnen zich vóór 8 februari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via een aanmeldformulier. Meer informatie staat op de website van Natuur- en Milieu Overijssel. Graag zo snel mogelijk aanmelden aangezien er landelijk voor 3000 basisscholen en BSO’s zadenpakketten beschikbaar zijn. Nieuw is dat dit jaar ook 100 Voortgezet Onderwijs scholen mogen deelnemen. Wees hier snel bij. Op = op.

Weer subsidie Jong Leren Eten (€ 2000) beschikbaar!

Medio 2019 wordt weer de subsidie Jong Leren Eten open gesteld voor scholen die vorig jaar hier nog geen gebruik van hebben gemaakt. De subsidie van € 2000 is voor alle po-, vo- en mbo-scholen en is bedoeld om te moestuinieren, koken of voor een excursie of gastles. Het programma Gezonde School voert de regeling uit. De verwachting is dat het subsidieplafond dit jaar snel bereikt wordt. Je wordt op de hoogte gehouden van de datum waarop het open gaat.

Het is raadzaam nu alvast binnen jouw school te bespreken of subsidie wenselijk is. Het is ook zinvol om zelf de website www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten in de gaten te houden. Hier lees je ook meer over de voorwaarden. De subsidie komt beschikbaar op de site www.mijngezondeschool.nl. Ook voor kinderopvang is subsidie beschikbaar voor organisaties die Gezonde Kinderopvang zijn. De training hiervoor is kosteloos.

Wat is Jong Leren Eten?

Het programma Jong Leren Eten heeft de ambitie om jeugd/jongeren (0-18 jaar) in de setting van kinderopvang en onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken. Het is een landelijk initiatief van het ministerie van LNV en VWS. Jong Leren Eten sluit aan bij de programma’s Gezonde School, DuurzaamDoor en  GroenGelinkt. Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk op www.jonglereneten.nl of neem contact op met onze Jong Leren Eten makelaars uit Overijssel:

Wietske Huismans
w.huismans@ggdijsselland.nl

Annefloor Zuurbier
zuurbier@natuurenmilieuoverijssel.nl