U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Het was onlangs Malaria dag

woensdag, 25 april 2018

Waar komt malaria voor?
Malaria komt met name voor in tropische- en subtropische gebieden. In een aantal gebieden wisselt het risico per seizoen. Het is sterk afhankelijk van het land dat je bezoekt. Vraag daarom altijd advies bij de GGD of dit ook geldt voor het land dat jij bezoekt.

Hoe kun je je beschermen tegen malaria?
Malaria kun je op verschillende manieren voorkómen: door het slikken van tabletten en het treffen van antimugmaatregelen. Er zijn geen inentingen tegen malaria. Het slikken van tabletten kan per gebied verschillen en is ook afhankelijk van het reisdoel en de reisduur. Individuele factoren zoals je eigen gezondheid spelen ook een rol. Naast pillen zijn antimugmaatregelen zoals bedekkende kleding en een muggenmiddel met DEET (minimaal 30%) belangrijk.

Reizigersspreekuur
Vraag advies bij de GGD of het ook geldt voor het land dat jij bezoekt. Je kunt online een afspraak maken voor het reizigersspreekuur van GGD IJsselland in Zwolle of Deventer via de website van GGD Reisvaccinaties: www.ggdreisvaccinaties.nl. Je vindt hier ook meer informatie over malaria en andere reistips. Download de app ‘GGD reist mee’ met handige informatie voor als je op reis gaat.

Team reizigerszorg
GGD IJsselland