Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

IkPas 2018: zet je alcoholgebruik op pauze

Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. Door leerervaringen op te doen in de IkPas-periode word je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en maak je alcohol niet meer vanzelfsprekend. Doe jij ook mee aan IkPas?

Wat levert IkPas op?

Eerdere deelnemers van IkPas merkten veel positieve effecten na een maand hun alcoholgebruik op pauze te hebben gezet. Zo voelt meer dan de helft van de deelnemers zich fitter, slaapt 40% beter en bespaart 38% geld. Daarnaast is ruim 65% van de deelnemers zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt en 44% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken.

IkPas 2018

Je kunt kiezen uit twee varianten van de IkPas-periode. De 40 dagen actie loopt gelijk met de traditionele vasten tijd en duurt van woensdag 14 februari tot en met zondag 25 maart. De 30 dagen actie begint op donderdag 1 maart en loopt tot en met vrijdag 30 maart. Aanmelden kan op www.ikpas.nl.

Tactus en GGD IJsselland

In regio IJsselland ondersteunen Tactus en GGD IJsselland de IkPas-actie gedurende de hele periode. Verschillende organisaties zoals wijkcentra, apotheken en huisartsen krijgen informatie over de actie en over hoe mee te doen. Ook dit jaar doen gemeenten weer actief mee met IkPas.

Over IkPas

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australiƫ. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: Gezamenlijk zetten we ons alcoholgebruik even op pauze.