Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Komende dagen winterregeling voor daklozen

De winterregeling voor daklozen is verlengd tot in elk geval vrijdag 15 februari. Door de hoeveelheid sneeuw en heldere nachten blijft het de komende dagen erg koud. We houden komende dagen temperaturen van -10˚C met gevoelstemperaturen van rond de -16˚C.

Vanaf maandag draait de wind van zuidoost naar zuid en dit brengt warme lucht met zich mee. Maandag 15-02-2021 hangen de temperaturen rond het vriespunt maar door de koude grond met sneeuw zal de gevoelstemperatuur nog -7˚C zijn.

Vanaf dinsdag 16-02-2021 wordt het warmer en komen de temperaturen niet meer onder het vriespunt en zal het dus flink gaan dooien met temperaturen tussen de 2˚C tot 6˚C.

Het doel van de winterregeling is om tijdens winterse periodes de groep ‘buitenslapers’ te motiveren en aan te sporen om gebruik te maken van de beschikbare opvangmogelijkheden. Onderkoeling en bevriezing vormen een serieuze bedreiging voor de gezondheid. Daklozen zijn in koude periodes extra kwetsbaar, vooral als er ook sprake is van middelengebruik. Niet iedere dakloze maakt uit eigen beweging gebruik van de mogelijkheden tot opvang. Als het nodig is, haalt de politie mensen gedwongen van straat.

GGD IJsselland verzorgt de coördinatie van deze winterregeling. 
 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.