Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Over de GGD

Laatste prikken in mobiele vaccinatie-unit Raalte

3.029 vaccinaties zijn er door de medewerkers in de pop-up vaccinatielocatie in Raalte gegeven. “Vandaag ontvingen we de laatste mensen voor hun tweede prik. Iedereen kreeg hier het Moderna-vaccin, daarvan hadden we een extra levering ontvangen. De animo was groot, we zijn zeer tevreden over het resultaat”, zegt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie COVID19.

Burgemeester Martijn Dadema: “Het is mooi om te zien dat zoveel inwoners in hun eigen gemeente beide vaccinatie hebben kunnen halen.” De sfeer in de ‘bus’ was goed, volgens vaccinatiemedewerkster Christina Tijmens. “We voelden ons heel erg welkom in Raalte. De kleinschaligheid en het feit dat veel mensen elkaar natuurlijk kennen, zorgden voor gemoedelijkheid en leuke gesprekken. Er werd veel gelachen maar in deze coronatijd zijn er ook verhalen met een traan. Ook daarvoor hadden we een luisterend oor.” Tijmens bedankt, mede namens haar collega’s van het mobiele-unit team, alle mensen die zich bij en door hen hebben laten prikken. “Dank, en leuk dat u er was!” 

Naar Wijhe

De mobiele unit vertrekt morgen, 21 juli, naar Wijhe. Van Buuren: “Daar geven we vanaf 23 juli tot en met 5 augustus de tweede vaccinatie aan mensen die hiervoor een afspraak hebben staan. Dat zijn er ruim 1.400.” Iedereen die nog graag een vaccinatie wil, maar achter het net viste voor een afspraak in de mobiele unit, kan een afspraak maken voor een van de reguliere vaccinatielocaties van GGD IJsselland. “En er is een mogelijkheid in Dalfsen en Zwolle waar je zo binnen kunt lopen voor een vaccinatie met het Janssen- of mRNA-vaccin. Zonder afspraak!”, voegt Van Buuren toe. De voorwaarden hiervoor zijn te vinden op de website van GGD IJsselland

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.