Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Laatste tests in pop-up testlocatie Genemuiden

Het aantal coronabesmettingen in Zwartewaterland neemt af. Er zijn nog wel nieuwe besmettingen, maar dat zijn er minder dan voorgaande weken. Ook de vraag naar testen is afgenomen. Vandaag vinden de laatste coronatests plaats in de pop-up testlocatie die GGD IJsselland, in samenwerking met de gemeente, 26 maart met spoed had opgezet op het Havenplein in Genemuiden. De unit wordt vrijdag 9 april in de ochtend opgehaald.  In totaal zijn er bijna 400 testen uitgevoerd.

Naast de extra testmogelijkheid, scherpte de GGD het bron- en contactonderzoek aan en golden er extra (quarantaine)maatregelen. Deze komen vanaf zaterdag te vervallen. De landelijke maatregelen blijven uiteraard van kracht. De gemeente en GGD IJsselland besloten eind maart gezamenlijk in actie te komen om de sterk toegenomen verspreiding van het virus, met name in Genemuiden, snel onder controle te krijgen. De testbereidheid bij de inwoners was groot en daarvoor werd tijdelijk extra testcapaciteit ingezet. Ook konden mensen bij de testlocatie terecht met vragen en testen zonder afspraak.

Daling aantal besmettingen
In de week van 29 maart tot 4 april kwamen er 56 nieuwe besmettingen bij in de gemeente Zwartewaterland, waarvan 31 in Genemuiden.  De week ervoor waren dat er 104 (waarvan 72 in Genemuiden), wat al fors minder was dan de 199 in de week van 8 tot en met 14 maart (waarvan 174 in Genemuiden). De besmettingen spelen zich verspreid af over de gemeente, vooral gerelateerd aan gezin en familie (79%) , werk (16%) en onderwijs (4%).

Testafspraak maken
Testen blijft nog steeds belangrijk in de bestrijding van het coronavirus. Bewoners in  Zwartewaterland kunnen vanaf vandaag weer een testafspraak maken via het landelijke telefoon nummer:  0800-1202 of via www.coronatest.nl.

 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.