U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Onderzoek GGD naar gezondheid van kinderen: doet u ook mee?

maandag, 20 november 2017

Dit najaar voert GGD IJsselland de kindermonitor uit: een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen van 0 tot 12 jaar in de regio IJsselland. Al meer dan 1.200 ouders / verzorgers van kinderen deden mee aan dit gezondheidsonderzoek. Heel mooi natuurlijk, maar om een goed beeld van de gezondheid van kinderen in de regio te krijgen, hoopt de GGD op nog meer deelnemers. Daarom verstuurt de GGD deze week een herinneringsbrief.

Het onderzoek

Alle GGD’en in Nederland onderzoeken elke 4 jaar de gezondheid van kinderen van 0 tot 12 jaar, zo ook GGD IJsselland. Dit doet de GGD in opdracht van de gemeenten in de regio. De GGD onderzoekt hoe het met kinderen van 0 tot 12 jaar in de regio gaat: zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Zijn er voldoende speelplekken in de buurt? Hoe is het social media gebruik? En hoe ervaren ouders / verzorgers de opvoeding?

Met de resultaten van het onderzoek adviseert de GGD vervolgens de gemeenten over hun gezondheidsbeleid en jeugdbeleid. Zo kan de GGD gemeenten adviseren over bijvoorbeeld opvoedcursussen, weerbaarheidstrainingen, speelplekken en veiligheid in de buurt.

Doe ook mee!

Ruim 3.800 ouders / verzorgers van kinderen van 0 tot 12 jaar in de regio IJsselland hebben een uitnodiging van de GGD gekregen om mee te doen aan het onderzoek. Hebt u een uitnodiging gekregen? Doe dan mee! Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter de gezondheid van kinderen in de regio IJsselland in kaart gebracht kan worden. Zo helpt u de GGD en de gemeente om uw gemeente zo gezond mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie op www.ggdijsselland.nl/onderzoek.