Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Onderzoek: wat is de impact van corona op zorgmedewerkers?

Afgelopen voorjaar konden zorgmedewerkers in de regio IJsselland voor de 2e keer deelnemen aan een onderzoek naar de impact van corona. Van maart tot en met juni 2022 hebben 532 zorgmedewerkers – werkzaam in verpleeghuizen, verzorgingshuizen/woonzorgcentra, een ziekenhuis of de thuiszorg – de vragenlijst ingevuld. 

De resultaten

In het onderzoek kregen de zorgmedewerkers vragen over hun werkbeleving- en waardering, (mentale) gezondheid en de ondersteuning in coronatijd vanuit het werk of door vrienden en familie. Met name de saamhorigheid binnen het team en een steun kunnen zijn voor (familie van) coronapatiënten werden als positief ervaren. Toch is het cijfer dat zorgmedewerkers hun werk geven gezakt van een 7.9 gemiddeld vóór corona naar een 7.0 nu. Het afnemen van de waardering komt met name door een hogere werkdruk, bijvoorbeeld door meer ziekte onder collega’s en slechte communicatie. De meest genoemde wensen voor ondersteuning zijn gesprekken of het hebben van een luisterend oor, meer personeel zodat de werkdruk afneemt, het gevoel van waardering krijgen en begeleiding van een coach.

Het hele onderzoek lezen?

Klik op de afbeelding:

 

Eerdere onderzoeken

Sinds april 2020 doet GGD IJsselland onderzoeken onder diverse groepen inwoners. Het eerste onderzoek onder zorgmedewerkers was in de zomer van 2020. 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.