Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Over vaccinaties en je afspraak op het consultatiebureau of op school

Dit bericht is geüpdatet op 8 oktober met informatie over inloopspreekuren op afspraak

Het consultatiebureau voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar gaat door maar werkt anders dan anders. De vaccinaties voor kinderen vanaf 4 jaar en jongeren gaan vanaf 1 september weer van start. Heb je in het voorjaar een uitnodiging van het RIVM ontvangen, maar heb jij of je kind deze vaccinatie nog niet ontvangen? Je krijgt in de komende vier maanden een nieuwe uitnodiging. Afspraken voor leerlingen in het voortgezet onderwijs vervallen. In dit bericht lees je hoe wij werken.

Heb je een vraag over de vaccinatie van je kind?

Voor zwangeren en kinderen tot 4 jaar gaat de vaccinatie door zoals gepland. Kinderen en jongeren die dit jaar een vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma moeten krijgen, ontvangen komende maanden een uitnodiging. Dat zijn DTP/BMR (9 jarigen) en meningokokken ACWY (14 jarigen). Meisjes krijgen in het jaar dat zij 13 worden ook HPV. De eerste uitnodigingen worden begin september verstuurd.  Het RIVM verstuurt deze met de post. Het is belangrijk dat je kind op tijd laat vaccineren, zodat het  beschermd is. Neem altijd de vaccinatie oproep en je ID mee. Kom precies op tijd.

Heb je een afspraak met de jeugdarts?

Dan kun je gewoon komen. Kom niet  als jij en/of je kind(eren) klachten hebben als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Kom met één ouder per kind/afspraak. Wij zorgen ervoor dat het niet druk is in de wachtkamer.Alle afspraken met de jeugdverpleegkundige gebeuren telefonisch. Behalve als  je anders hebt afgesproken. Heb je een afspraak met de jeugdverpleegkundige die vóór de corona uitbraak op het consultatiebureau gepland is? Blijf dan thuis. De jeugdverpleegkundige belt je op rond het tijdstip van de afspraak. De inloopspreekuren gaan voorlopig niet door.
 

Afspraken in het basisonderwijs

Heeft je kind een afspraak met onze Jeugdgezondheidszorg op school, bijvoorbeeld als je kind ongeveer 5 of 10 jaar oud is? We nemen telefonisch contact op. 

Afspraken in het voortgezet onderwijs

Heb je een afspraak met onze Jeugdgezondheidszorg nadat je hebt meegedaan aan het gezondheidsonderzoek Jij en je gezondheid? Deze gaat niet door. Als het nodig is, bellen we je. Je mag zelf ook met de jeugdverpleegkundige bellen als je daar behoefte aan hebt. Je bent ouder dan 12 jaar. Daarom bespreken we de uitkomsten van het gezondheidsonderzoek met jou alleen.

Inloopspreekuur op afspraak

Door de Corona maatregelen kan het inloopspreekuur niet doorgaan zoals je misschien gewend bent. Toch heb je korte maar belangrijke vragen die je met je jeugdverpleegkundige wilt bespreken. Vaak zijn dat vragen over de groei. Als je net ben bevallen van je baby, na een periode van minder eten in de peuterpuberteit, of wanneer je schoolgaande kind ziek is geweest wil je zekerheid dat je kind genoeg groeit. Tegelijk kan je ook vragen hebben over het ouderschap, hoe om te gaan met de dwarse buien van je peuter of het idee dat er misschien meer achter zit dat je kind niet naar school wilt. Voor dat soort én andere vragen over opvoeden en opgroeien kan je via dit formulier aangeven dat je een afspraak wilt maken met je jeugdverpleegkundige. Wij nemen dan contact met je op en bespreken samen hoe we je goed en veilig kunnen helpen.  Je kunt ook contact opnemen via het telefoonnummer 088 - 443 07 02 (Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17.00 uur).

Heb je een vraag over het coronavirus? Er is een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona: 0800-1351 (bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur). Je kunt op werkdagen ook contact opnemen met ons team Infectieziektebestrijding via telefoonnummer: 088 443 03 70. Op sommige dagen is het drukker dan normaal. Daardoor kan het langer duren voordat je ons aan de lijn krijgt. We vragen jullie begrip daarvoor. Je kunt je vraag ook stellen via dit contactformulier