Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Over de GGD

Start Boosterprik vanaf 19 november a.s. (alleen op afspraak)

GGD IJsselland begint versneld met de extra vaccinaties (boostervaccinaties) tegen corona. Vanaf donderdag 18 november kunnen ouderen, die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen een afspraak maken.

Vanaf vrijdag 19 november start GGD IJsselland met het geven van de boosterprik tegen corona aan mensen van 60 jaar en ouder, die zelfstandig naar één van onze locaties kunnen komen. Deze mensen krijgen bovenop de vaccinatie die zij eerder kregen nog een vaccin, de booster, om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames op hoog niveau te houden.

Afspraak boostervaccinatie zonder uitnodigingsbrief

Door een storing bij PostNL is er vertraging ontstaan in het bezorgen van de brieven voor mensen die in of vóór 1936 zijn geboren. Omdat niet precies in te schatten is wat de daadwerkelijke vertraging hiervan is, heeft koepelorganisatie GGD GHOR Nederland besloten dat deze mensen ook zonder uitnodigingsbrief telefonisch een afspraak mogen maken voor een boostervaccinatie.

Voor meer informatie over het maken van een afspraak zonder uitnodigingsbrief lees ook 1936 en ouder telefonische afspraak boostervaccinatie

Voor wie

Hieronder een aantal belangrijke voorwaarden voor het halen van de extra vaccinatie:

  • Je bent 60 jaar en ouder en hebt een uitnodiging voor de booster ontvangen.
  • Je kunt deze extra prik pas halen vanaf 6 maanden na de laatste coronavaccinatie en het moment waarop je dus helemaal gevaccineerd was. Of 6 maanden na je laatste besmetting met covid-19.
  • Je woont zelfstandig. Als je in een zorginstelling woont, hoef je geen contact op te nemen met de GGD. Je krijgt een uitnodiging via de instelling en wordt daar gevaccineerd.
  • Je krijgt de extra prik minimaal twee weken voor of twee weken na een griepprik.

Afspraak maken

Via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl kun je 24 uur per dag een afspraak inplannen voor de extra vaccinatie. Hiervoor heb je een DigiD-inlogcode nodig. Een afspraak maken kan ook via het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer via 0800 – 7070. Dit kan dagelijks tussen 08.00 – 20.00 uur.

Meer informatie

Meer informatie en de meeste gestelde vragen over de boosterprik zijn te vinden op de website van het RIVM of lees de Q&A van GGD GHOR Nederland.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.