Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Inspiratiefestival en film Gezonde School Deventer

Op 22 november vond het eerste Inspiratiefestival Gezonde School in Deventer plaats vanuit het programma Samen Gezond in Deventer. Er waren zo’n 50 deelnemers vanuit scholen (zowel primair als voortgezet onderwijs en mbo) en partners aanwezig. Het Inspiratiefestival werd vanuit het project Gezonde School Aanpak Deventer opgezet, in samenwerking met vele partijen. Het Gezonde School project is een onderdeel van Samen Gezond in Deventer. Het project Gezonde School Aanpak Deventer krijgt ook de komende twee jaar een vervolg. Scholen kunnen blijvend ondersteuning aanvragen.

Gezondste idee van Deventer

Tijdens het Inspiratiefestival in Deventer werd de prijs voor de gezondheidsverkiezing scholen uitgereikt door wethouder Jan Jaap Kolkman. Drie scholen wonnen een prijs met hun gezonde ideeën: De Wereldwijzer met een Active trail, de Kleine Planeet met Kookateliers en schoolrestaurant en de Nicolaasschool met kookworkshops en beweegclinics naschooltijd. Lees hier meer over de gezondheidsverkiezing.

Film Gezonde School

Ter gelegenheid van het Inspiratiefestival is een film gemaakt. Leerkrachten, leerlingen en de wethouder Frits Rorink van Deventer vertellen waarom zij het belangrijk vinden dat scholen aandacht aan gezondheid besteden.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.