Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Vakantie... wat nu?

Ben je de komende periode vrij en vraag je je af wat je deze zomer kunt doen; thuisblijven of toch op vakantie gaan? De Rijksoverheid heeft informatie over reizen en vragen met antwoorden op de website staan. Heb je plannen om naar het buitenland te gaan? Kijk dan goed welke reisadviezen gelden voor de landen waar je doorheen reist en waar je naartoe gaat, houd in de gaten hoe de situatie rond het coronavirus daar is en check de regels die daar gelden. Dit verschilt per land! Bovendien kunnen de regels ineens veranderen, bijvoorbeeld als er in de regio een uitbraak is van het coronavirus.

Gezond op reis?

Op dit moment zijn er in Nederland weinig mensen die besmet zijn met het coronavirus. Realiseer je tegelijk dat dagelijks enkele mensen een telefoontje krijgen dat hun test op het coronavirus positief was. Het virus is dus niet weg. Blijf je dus houden aan de hygiënerichtlijnen en houd afstand zodat je jezelf en mensen om je heen beschermt. En heb je (milde) klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf thuis en maak een afspraak om je te laten testen via telefoon 0800 - 1202. Op deze manier houden we met elkaar de verspreiding van het virus in de gaten.

Let op: met de test op het coronavirus kun je niet zien of je in de afgelopen maanden al besmet bent geweest.

Hygiënerichtlijnen:

  • vaak je handen wassen
  • hoesten en niezen in de binnenkant van je ellenboog
  • papieren zakdoekjes gebruiken en na gebruik weggooien
  • 1,5 meter afstand houden

Als je ziek wordt in een ander land…

Mocht je op vakantie zijn in een ander land dan moet je rekening houden dat je daar in quarantaine moet blijven tot je weer beter bent. Dit geldt mogelijk ook voor je reisgenoten. Houd in dat geval rekening met bijkomende kosten. Ben je in Nederland op vakantie en word je positief getest op het coronavirus? Overleg met de GGD van de regio waar je bent op welke plek je in quarantaine kunt gaan.

Informatie

Hieronder staan links naar webpagina’s met informatie over vakantie en reizen:

 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.