Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Vanaf 4 december levert GGD IJsselland PrEP-zorg

1 augustus jl. startte een landelijke PrEP- regeling. GGD’en kunnen door deze regeling de hiv-preventiepil en PrEP-zorg leveren aan de groep van mannen die seks hebben met mannen met een verhoogd risico op hiv. GGD IJsselland is erg blij met deze nieuwe regeling en is de afgelopen maanden druk bezig geweest om te organiseren dat de PrEP-zorg ook daadwerkelijk geleverd kan worden. Vanaf 4 december start ook GGD IJsselland met het aanbieden van deze PrEP-zorg. 

Wachtlijst 
Zo’n 50 mannen hebben bij GGD IJsselland aangegeven graag PrEP-zorg van de GGD te willen, zodra dat mogelijk is. De komende periode gaan medewerkers van team seksuele gezondheid contact opnemen met deze mannen en na triage worden ze ingepland voor een consult. 

PrEP-zorg bij GGD IJsselland
Team seksuele gezondheid van GGD IJsselland informeert en adviseert cliënten en professionals over het gebruik van PrEP. Denk aan de voor- en nadelen, de kosten, de gang van zaken en de medische begeleiding. Vanaf 4 december start GGD IJsselland met het aanbieden van PrEP-zorg en dan verstrekt GGD IJsselland PrEP. 

PrEP-spreekuur bij GGD IJsselland
Vanaf 4 december is er elke woensdagochtend PrEP spreekuur op de GGD locatie in Zwolle. GGD IJsselland heeft subsidie ontvangen om maximaal 150 mannen in PrEP-zorg te hebben, in de komende 5 jaar. 

Kijk voor meer informatie over PrEP op www.mantotman.nl
 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.