Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Volgende vaccinatiedata meningokokken ACWY bekend

Het vervolg van de vaccinatiecampagne tegen de ziekte meningokokken ACWY is gepland. Jongeren die geboren zijn tussen 1 januari en 1 mei 2004 of in de jaren 2001 en 2002 krijgen in 2019 een oproep om een vaccinatie te komen halen in maart of april. De vaccinatiedata staan op de website van GGD IJsselland. Het is de bedoeling dat de jongeren de vaccinatie halen in de gemeente waar zij staan ingeschreven.

Voor mei/juni 2019 krijgen jongeren die geboren zijn in 2003 of 2005 een oproep om de vaccinatie te komen halen. Hiermee is straks een groot deel van de jongeren die geboren zijn in 2001 tot en met 2005 gevaccineerd. Doel is verspreiding van de meningokokkenziekte tegen te gaan en door het vaccineren van deze groep de hele bevolking van Nederland te beschermen. Bekijk de vaccinatiedata in het voorjaar van 2019.

ID verplicht

Als je de meningokokkenvaccinatie komt halen moet je je kunnen identificeren. Neem je je ID mee?

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de meningokokken ACWY-vaccinatie voor jongeren op de speciale website van het RIVM Deelditnietmetjevrienden.nl.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.