Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

GGD IJsselland is weer gestart met registratie in gele boekje

Update van dit bericht: zie nieuwsbericht 11 juni: Woensdag en donderdag open inloop registratie gele boekje

GGD IJsselland startte vrijdag 4 juni, na een stop van drie weken, weer met het plakken van de stickertjes en de registratie in het gele vaccinatieboekje als mensen daarom vragen. Mensen die nog voor de tweede vaccinatie naar een locatie van GGD IJsselland komen, kunnen op dat moment ook nog de registratie van de eerste vaccinatie krijgen, als die door een GGD is gegeven. Daarvoor is het noodzakelijk om het registratiebewijs van die vaccinatie mee te nemen. 

Daarnaast kan iedereen die al volledig is gevaccineerd door de GGD de komende drie weken, op specifieke tijden, zonder afspraak terecht bij GGD IJsselland (dus NIET door de huisarts, in het ziekenhuis of zorginstelling) om de vaccinatie alsnog te laten registreren. Meer informatie over de locaties waarop dit kan, volgt zo snel mogelijk.

En ook hier geldt: de vaccinatie moet persoonlijk gekregen zijn bij de GGD. Je kunt niet voor iemand anders de registratie ophalen. Je krijgt een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer en stempel van de GGD. Let wel: geen stickertje, want die zijn specifiek van de betreffende batch en niet meer beschikbaar.

Neem hiervoor mee:
1) je gele vaccinatieboekje. Heb je nog geen boekje of ben je het kwijt, dan moet je zelf een nieuwe bestellen via www.mijnvaccinatieboekje.nl. GGD IJsselland verkoopt geen boekjes.
2) de registratiekaart van je vaccinatie(s). Ben je deze kwijt, dan kun je bellen met de coronalijn 088 – 443 03 70. Je krijgt dan een nieuwe registratiekaart toegestuurd.  
3) een identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart).

Let op: We weten niet of het druk zal zijn op deze dagen. Het kan dus zijn dat je even moet wachten tot je aan de beurt bent.

Fraudebestendig vaccinatiebewijs

De registratiekaart coronavaccinatie die je op de vaccinatielocatie krijgt, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid, ook niet als je de registratiekaart erin stopt. Dit is wat Rijksoverheid daarover zegt.

Informatie voor reizigers

Ga je op reis en wil je je goed voorbereiden? Kijk dan op www.wijsopreis.nl.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.