Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Wethouder Toeter opent testlocatie COVID-19 in Raalte

Wethouder Gerria Toeter opende dinsdag 3 november officieel de nieuwe testlocatie COVID-19, Zompstraat 27 in Raalte: “De nieuwe teststraat betekent niet alleen dat er nu extra testcapaciteit is, maar ook dat de reistijd naar een testlocatie voor veel mensen lager is. Hopelijk draagt dit eraan bij dat meer mensen zich laten testen als ze klachten krijgen. Wel wil ik tegen iedereen zeggen: ‘houd je aan de maatregelen, want alleen zo voorkomen we dat het coronavirus zich verder verspreidt.”

Toeter gaf aan blij te zijn dat er nu een testlocatie is in het hart van Salland. “We hopen dat de drempel om je te laten testen nog weer een stukje lager is geworden.” Burgemeester Dadema was ook aanwezig bij de opening en kwam een kijkje nemen in de testlocatie.
De opening van deze nieuwe testlocatie op het coronavirus maakt deel uit van een landelijke opschaling. Doel is dat iedere inwoner van Nederland zich kan laten testen zonder daarvoor ver te moeten reizen. Uitgangspunt voor de plek voor een testlocatie is een rij-afstand van maximaal 20 minuten in relatie tot de bevolkingsdichtheid in een gemeente. De capaciteit en de openingstijden per testlocatie hangen af van de vraag naar testen, de verdeling van onze totale testcapaciteit onder de locaties en de testruimte van het laboratorium. "We starten ook in Raalte met ongeveer 150 testen per dag", aldus Karin Grotenbreg, coördinator bemonsterteam, die bij de opening aanwezig was. “In de regio IJsselland kun je inmiddels binnen 24 uur terecht voor een test.”

De nieuwe locatie in Raalte is gevestigd in een grote opslagruimte links van het bedrijf Korbeld dat gevestigd is aan Zompstraat 27. De ingang van de testlocatie is aan de linkerkant van het gebouw. Bekijk het filmpje van de opening om te zien hoe de testlocatie eruit ziet.

Door deze weken drie nieuwe testlocaties te openen (IJsselmuiden opende op 28 oktober en Hardenberg op 30 oktober), beschikt GGD IJsselland nu over zeven vaste testlocaties verspreid over de regio: Deventer, Ommen, Hardenberg, Raalte, Steenwijk, IJsselmuiden en Zwolle.

Testen? Bij ons stap je uit de auto

Bij alle testlocaties COVID-19 van GGD IJsselland, stappen bezoekers uit de auto of van de fiets om zich binnen te laten testen. We vragen iedereen zich te houden aan de anderhalve meter afstand tot elkaar en een mondneusmasker te dragen. Als mensen echt ziek zijn, kunnen ze in overleg thuis worden getest.

Veilige testruimtes

Al onze testlocaties zijn ingericht volgens de daarvoor geldende richtlijnen. Doel is dat we een veilige testomgeving hebben voor zowel te testen personen als onze eigen medewerkers. Zo worden tussen de testen door de contactoppervlaktes gedesinfecteerd en zal de tester de handschoenen wisselen en handdesinfectie toepassen. De ruimtes worden goed geventileerd. Het team Milieu & Gezondheid van GGD IJsselland beoordeelt de locaties, bijvoorbeeld door luchtmetingen te doen.

Coronatest? Alleen op afspraak

Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Bel hiervoor 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of maak je afspraak met je DigiD online via www.coronatest.nl. Via deze website kun je achteraf ook de uitslag van je test inzien.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.