Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Over de GGD

Wij zijn open op Open Monumentendag!

Nieuwsgierig hoe het rijksmonument aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle er van binnen uitziet? Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september is ons pand geopend voor publiek. Een deel van het gebouw is dan vrij te bezichtigen: neem een kijkje in de hal, loop over de oude trappen en bewonder de glas-in-loodkunstwerken. Naast deze vrije bezichtiging is het ook mogelijk om mee te gaan met een rondleiding. We nemen je dan mee door het hele gebouw en vertellen je over de bijzondere details van het oude pand.

Onze hoofdlocatie aan de Zeven Alleetjes is een rijksmonument. Het pand is gebouwd in de periode 1939 -1946 als kantoorgebouw van de voormalige Elektriciteitsfabriek IJsselcentrale. In 2015 en 2016 is het gebouw gerenoveerd en sindsdien zijn alle prachtige details weer zichtbaar. Twee jaar geleden ontving GGD IJsselland de Erfgoedprijs van de gemeenten Kampen en Zwolle.

Wat: Open Monumentendag
Waar: GGD IJsselland, Zeven Alleetjes 1 Zwolle
Wanneer: Zaterdag 14 september
Hoe laat: 10.00 uur tot 17.00 uur

In heel Zwolle zijn verschillende monumenten te bezichtigen. Kijk op deze site voor alle informatie over Open Monumentendag Zwolle 2019 of download het programma met daarin alle geopende locaties in de gemeente Zwolle.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.