Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGDVacatures Vacature Adviseur gezondheidsbevordering, 28 uur per week

Adviseur gezondheidsbevordering, 28 uur per week

Ben jij een echte netwerker? Ondernemend, inspirerend en vol nieuwe ideeën? Draag je publieke gezondheid en gezondheidsbevordering een warm hart toe? Lees dan snel verder:

Als adviseur gezondheidsbevordering adviseer je gemeenten, scholen en netwerkpartners over mogelijkheden om gezondheid te bevorderen door de inzet van passende interventies en activiteiten. Je organiseert activiteiten voor verschillende doelgroepen over onderwerpen zoals mentale gezondheid, kansengelijkheid, roken, gezond gewicht en gezonde omgeving binnen lokale en regionale programma’s. Dit doe je met verschillende samenwerkingspartners en in een veranderende context. Een brede visie op (positieve) gezondheid is hiervoor de basis. Actuele ’projecten voor de komende periode is Rookvrij leven voor iedereen en Samen Gezond in Deventer. Jij bent trekker, adviseur en uitvoerder van deze en soortgelijke projecten. 

Je gaat deel uitmaken van een groep enthousiaste professionals met verschillende expertises: zoals adviseurs- en onderzoekers publieke gezondheid, epidemiologen, projectleiders en programmacoördinatoren. Samen vormen ze het team beleidsadvies en onderzoek, dat zowel interne als externe advies- en onderzoekstaken heeft. Samen staan we voor een goede advisering, monitoring en ondersteuning op het gebied van publieke gezondheid in 11 gemeenten in IJsselland.

Wat ga je doen?

 • Je adviseert over de uitvoering van het lokale gezondheidsbeleid en de mogelijkheden tot gezondheidsbevordering.
 • Je onderhoudt contact hiervoor met gemeentelijke beleidsadviseurs en andere relevante maatschappelijke- en zorgpartners in de gemeente en de regio. 
 • Je speelt in op veranderende behoeften bij gemeenten en ketenpartners. 
 • Je zet in op bewustwording, gedragsverandering en creëren van eigenaarschap.
 • Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied, je signaleert en analyseert trends en ontwikkelingen en kan deze omzetten naar adviezen en concrete actieplannen. 
 • Je bent een aanjager van innovatie, dit gebaseerd op wat je ziet binnen jouw vakgebied, in cijfers, trends en analyses en in de praktijk bij gemeenten. 
 • Je hebt meerdere opdrachten/projecten tegelijkertijd ‘onder handen’, waarbij je samenwerkt met collega’s binnen en buiten de GGD. 
 • Je besteedt net als je collega’s tijd aan de basistaken waar we als GGD IJsselland een verantwoordelijkheid in hebben.

Wat neem je mee?

Je hebt een relevante HBO of WO opleiding afgerond en enige ervaring op het gebied van gezondheidsbevordering en beleidsadvisering. Je beschikt over uitstekende digitale en communicatieve vaardigheden: je kunt je in gesprekken goed presenteren en je adviseert op verschillende niveaus. Je werkt planmatig en gestructureerd. Verder heb je het vermogen tot overstijgend denken en zie je kansen liggen die je vervolgens goed weet te benutten. Je bent een echte verbinder, zowel met collega’s en samenwerkingspartners in- als extern en je legt eenvoudig verbanden tussen de verschillende programma’s en projecten. Je bent goed in samenwerken, maar je kunt ook heel goed zelfstandig werken. Je bent flexibel, hebt een er-op-af mentaliteit, bent oplettend en signaleert kansen.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een uitdagende functie in een enthousiast en betrokken team van collega’s.
 • De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor één jaar. Daarna is verlenging mogelijk.
 • Het salaris wordt, afhankelijk van je ervaring, vastgesteld in schaal 10 volgens de cao SGO (minimaal € 3.396,- en maximaal € 5.009,- bruto per maand bij 36 uur per week).
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je o.a. in kunt zetten voor verlof, studiekosten, de aanschaf van een fiets of een uitbetaling in geld.
 • Flexibele werkdagen.
 • Volop ontwikkelmogelijkheden binnen onze GGD Academy.
 • De mogelijkheid tot hybride werken.

Interesse?

Mail je motivatie en CV uiterlijk 8 oktober naar sollicitatie@ggdijsselland.nl o.v.v. Adviseur gezondheidsbevordering. 

Wil je meer weten over deze functie en GGD IJsselland? Neem dan contact op met Laura Muis, Adviseur gezondheidsbevordering, tel: 06-21342605 en kijk op www.ggdijsselland.nl./werkenbij.

Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op 17 oktober 2023. Houd daar alvast rekening mee in je agenda. 

Ben jij de Adviseur gezondheidsbevordering die wij zoeken? Dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag.

We stellen deze vacature gelijk tijdig in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan een interne kandidaat.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

GGD IJsselland werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. GGD IJsselland is op zoek naar mensen met talent.
 

 

 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.