Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGDVacatures Vacature Beleidsmedewerker versterking Infectieziektebestrijding

Vacature Beleidsmedewerker versterking Infectieziektebestrijding

Hou jij van pionieren en bouwen? Wordt dan onze beleidsmedewerker versterking Infectieziektebestrijding! 24 uur, Zwolle 


Dagelijks gaat de GGD IJsselland de uitdaging aan om de verspreiding van infectieziekten te voorkomen of te beperken. Als beleidsmedewerker Infectieziektebestrijding sla je een brug tussen wetenschap en beleid op het gebied van infectieziektebestrijding en pandemische paraatheid.
Het team infectieziektebestrijding  is een groot multidisciplinair team dat uit onder meer uit artsen, verpleegkundigen, administratief medewerker en deskundigen infectiepreventie bestaat. De komende jaren werkt GGD IJsselland op basis van de beleidsagenda van VWS aan versterking op het gebied van Infectieziektebestrijding en pandemische paraatheid.
Binnen Infectieziektebestrijding zul je samen met het management je functie vorm gaan geven. Wil je deze nieuwe manier van samenwerken helpen verder vorm te geven? En ligt jouw hart bij de publieke gezondheid en preventie? Neem dan snel contact op voor een informele kennismaking of solliciteer direct!

Als beleidsmedewerker ben je op de hoogte van de bestuurlijke-, politieke- en maatschappelijke ontwikkelingen. Je weet wat er door het ministerie van VWS van de GGD’en gevraagd wordt en hebt nauw contact met het externe netwerk van de GGD. Uiteraard zorg je ook dat je op de hoogte bent van de lokale ontwikkelingen. Dit doe je onder andere door stevige relaties op te bouwen met onze ketenpartners en andere stakeholders. Je bent hierdoor in staat aan verwachtingen te voldoen en elkaar te versterken in de gezamenlijke opdracht.
Je snapt als beleidsmedewerker wat de impact van de ontwikkelingen is op de organisatie en weet dit om te zetten naar beleid en plannen ter verbetering. Je analyseert risico’s en kansen. Binnen de organisatie zoek je de samenwerking met deskundigen binnen de organisatie op, zodat je zeker weet dat jouw plannen aansluiten bij de dagelijkse operatie. Ook sla je een brug met de bestuursagenda en de infectieziektebestrijding-kerntaken. Je bewaakt tevens dat processen goed ingericht worden/blijven en dat de vastlegging hiervan klopt.
Je creëert en onderhoudt de samenhang tussen de diverse projecten die lopen in het programma Versterking Infectieziektebestrijding en Pandemische Paraatheid,. Afstemming met het management en collega’s van o.a. infectieziektebestrijding is hierbij van groot belang. Je bent voorzitter van overleggen en bereidt deze voor.


Wat ga je verder doen? 

 • Je denkt mee over de toekomstvisie en structurele versterking van infectieziektebestrijding en pandemische paraatheid.
 • Je neemt deel aan landelijke werkgroepen waarin nieuw beleid of richtlijnen worden ontwikkeld.
 • Je bent aanspreekpunt voor (externe) verantwoording en controle.
 • Je levert een bijdrage bij calamiteiten, crisis en rampen.
 • Je bouwt een relatie op (en onderhoudt deze) met ketenpartners en gemeenten

Wat neem je mee?

Wij zoeken een beleidsmedewerker die:

 • Ontwikkelingen op gebied van Infectieziektebestrijding vertaalt naar beleid voor GGD IJsselland.
 • Actief mee denkt over de toekomstvisie en structurele versterking van infectieziektebestrijding en pandemische paraatheid.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring heeft als beleidsadviseur in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de Publieke gezondheid en op het gebied van infectieziektebestrijding.
 • Beschikt over hbo+/wo- werk- en denkniveau en bijvoorbeeld een master in gezondheidswetenschappen of social sciences heeft behaald.
 • Een netwerker is en energie krijgt van het opbouwen van nieuwe relaties
 • Over een groot analytisch vermogen beschikt en dit combineert dit met een pragmatische aanpak.
 • Kennis en ruime ervaring heeft met projectmatig- en procesmatig werken (bijvoorbeeld LEAN).

Wat bieden wij?

We bieden je een afwisselende baan waarin je ruimte krijgt voor eigen initiatief en inbreng. Je bent onderdeel van een team dat bestaat uit enthousiaste collega’s met mooie ambities op het gebied van de publieke gezondheid. Daarnaast; 

 • Een boeiende en afwisselende baan in een uitdagende organisatie. 
 • Het betreft een tijdelijke functie van 24 uur voor de duur van negen maanden, met de mogelijkheid tot verlenging van een jaar (bij wederzijdse tevredenheid en voldoende financiële ruimte).
 • Voor externe kandidaten geldt dat detachering via je eigen werkgever of inzet als ZZP-er tot de mogelijkheden behoort. 
 • Het gaat hier om een nieuwe functie, die nog niet gewaardeerd is. Jouw salaris wordt -afhankelijk van opleiding en ervaring- in overleg met jou vastgesteld. 
 • Aandacht voor een goede werk/privé balans door programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget van 17,05% bovenop jouw reguliere salaris.
 • Afhankelijk van jouw werkzaamheden werk je deels thuis en deels op kantoor.

Interesse?

Mail je motivatie en CV naar sollicitatie@ggdijsselland.nl t.a.v. Marcel Zielschot. Kijk ook eens op www.ggdijsselland.nl. 
Wil je meer inhoudelijke informatie of heb je vragen over wervingsprocedure. Bel dan met teammanager Marcel Zielschot 0621976862.

We vragen je - als je geselecteerd bent - om een Verklaring Omtrent Gedrag.
We stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan een interne kandidaat. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

GGD IJsselland werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. GGD IJsselland is op zoek naar mensen met talent.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.