Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGDWerken bij de GGD Vacature Forensisch artsen en Basisarts (ANIOS)

Vacature Forensisch Artsen en Basisarts (ANIOS)

Ben je forensisch arts of ben je basisarts en heb je interesse om kennis te maken met en ervaring op te doen in het forensisch werk? Dan is er ook plek voor jou!  GGD IJsselland zoekt
 

Forensisch artsen en Basisarts (ANIOS) 


Voor ons team Forensische geneeskunde zijn wij op zoek naar een forensisch arts en een basisarts ten behoeve van 24-uurs beschikbaarheidsdiensten. 
Het team Forensische Geneeskunde bestaat uit ca. 6 in- en externe artsen. Enkele artsen werken uitsluitend voor de GGD. Daarnaast zijn er een aantal artsen die naast hun (externe) functie een aantal uren per maand volgens een vooraf vastgesteld rooster bij de GGD worden ingezet. Een aantal keren per jaar komt het zelforganiserende team bij elkaar voor casuïstiekbespreking en teamoverleg.
De GGD is een opleidings-GGD voor het profiel Forensische Geneeskunde. Wanneer je in de nabije toekomst de opleiding voor Forensisch arts wilt volgen, is meedraaien met de beschikbaarheidsdiensten een mooie opstap.

Wat ga je doen?
Als forensisch arts werk je op basis van een rooster waarin je bereikbaar en beschikbaar bent: door de week voor nachtdiensten van 17.00 - 8.00 uur en op zaterdagen en zondagen voor 24-uurs diensten van 8.00 - 8.00 uur. Deze parttime werkzaamheden kunnen gecombineerd worden met je reguliere baan elders. De forensisch arts heeft de volgende taken:

 • het verrichten van lijkschouwen (bij het vermoeden van niet-natuurlijke dood, twijfel van behandelend arts aan natuurlijke dood of bij) en euthanasie;
 • advies geven tijdens collegiale consulten m.b.t. vragen over overlijden, etc.;
 • medische zorg voor arrestanten;
 • DNA/bloed/urineonderzoek;
 • letselbeschrijvingen;
 • zedenonderzoek.

Als basisarts (Anios) ga je in hetzelfde rooster werken als de forensisch artsen in de medische zorg voor arrestanten en voor het doen van bloedonderzoek bij alcohol- en drugstesten. Bij interessante casuïstiek (lijkschouw, lestelbeschrijving, zedenonderzoek, etc.) word je laagdrempelig door de dienstdoend forensische arts erbij betrokken.

Wie zoeken wij?
Forensisch artsen en basisartsen. Maar je maakt het verschil als je:

 • geregistreerd forensisch arts FMG of KNMG bent;
 • ervaring in de forensische geneeskunde hebt;
 • onverwachte situaties kunt hanteren en hierin adequaat kunt handelen;
 • goed kunt omgaan met mensen van verschillende culturen en achtergronden en met moeilijk benaderbare personen en verwarde mensen;
 • professioneel, besluitvaardig en stressbestendig bent;
 • zowel zelfstandig als in teamverband goed kunt functioneren;
 • beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • in het bezit bent van een rijbewijs B en eigen vervoer.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een interessante baan met daarin uitdagende werkzaamheden.
Forensisch artsen worden ingeschaald in functieschaal 13 cao SGO en basisartsen/Aniossen worden ingeschaald in schaal 11 cao SGO.  Voor meer informatie over salarissen zie cao SGO. 
Ook is je inzet mogelijk via ZZP constructie of via detachering door je hoofdwerkgever.

Is je interesse gewekt? 
Dan nodigen we je van harte uit om te reageren vóór donderdag 24 juni 2021.  Stuur je cv en (korte) motivatie naar sollicitatie@ggdijsselland.nl. 
Meer informatie over onze organisaties vind je op de websites: www.ggdijsselland.nl. Hier vind je ook meer informatie over het team forensische geneeskunde
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Goemel van Tienhoven, teammanager. Goemel vertelt je graag meer over deze vacature en is te bereiken via tel.nr 038-4281428.

De gesprekken vinden plaats op 30 juni 2021. We willen je vragen hier alvast rekening mee te houden in je agenda. We vragen je - als je geselecteerd bent - een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. 


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst. 
 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.