Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGDWerken bij de GGD Vacature Verpleegkundigen Forensische geneeskunde (piketdienst)

Vacature Verpleegkundigen Piketdiensten

Voor ons team forensische geneeskunde zoeken wij 

Verpleegkundigen (op basis van piketdiensten)

Wat ga je doen?
Als verpleegkundige ga je het team forensische geneeskunde versterken door één van de taken van de forensisch arts over te nemen. Het gaat om het uitvoeren van bloedproeven bij mensen die verdacht worden van rijden onder invloed. Deze bloedproeven worden uitgevoerd in het kader van de wegenverkeerswet artikel 8. De opdracht komt van de politie. Het uitvoeren van bloedafnames door verpleegkundigen is een nieuw project. Het project loopt in de vorm van een pilot vanaf 1 juli 2021 tot en met 31 december 2021.
Dit betekent dat jij als verpleegkundige in de avond/nacht een oproep kan krijgen van de politie om bloed af te nemen bij een verdachte. Hierbij gaat het om het al dan niet aantonen van alcohol en/of andere stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden in het bloed van verkeersdeelnemers die door de politie zijn aangehouden en bij wie verdenking bestaat dat zij dergelijke middelen hebben gebruikt. Je gaat naar de doorgegeven plaats en in bijzijn van een politieambtenaar neem je bloed af. 

Jij wordt voornamelijk ingezet tijdens avond- en nachtdiensten door de week en in het weekend. Het streven is om met een poule van 8-9 verpleegkundigen te gaan werken zodat je ongeveer 1 nacht per week dienst hebt. 

Jouw kwaliteiten
Je bent enthousiast en gedreven. Daarnaast is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en je  het als een uitdaging ziet om op onverwachte momenten te worden opgeroepen. Jij:

 • hebt ervaring in het afnemen van bloed;
 • hebt gevoel voor politiewerk en bent je bewust van de juridische context waarin je handelt;
 • kan beoordelen of sprake is van een intoxicatie of van een medische oorzaak van verminderde rijvaardigheid. Zo nodig roep je de hulp van een arts in;
 • kan goed zelfstandig werken;
 • bent alert en stressbestendig;
 • communiceert helder en eenduidig.

Het forensisch team
We werken op dit moment met een team van 6 forensisch artsen en 2 secretaresses. De artsen zijn bij toerbeurt, buiten kantoortijd, beschikbaar voor politie en justitie. Jouw inzet als verpleegkundige wordt gevraagd voor het uitvoeren van bloedafnames. De taken van het team forensisch geneeskunde van GGD IJsselland bestaan uit het verrichten van lijkschouwen, het opstellen van letselverklaringen, het doen van zedenonderzoeken, het verlenen van zorg aan arrestanten en het uitvoeren van bloedproeven. 

Wat wij vragen
•    een afgeronde opleiding HBO verpleegkunde;
•    bij voorkeur ervaring met bovengenoemde taken;
•    je bent  BIG-geregistreerd;
•    je bent in bezit van rijbewijs en eigen vervoer;
•    je kunt binnen één uur en bij voorkeur nog sneller op de betreffende locatie in IJsselland aanwezig zijn;

Wat wij bieden

 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van de pilot, dus tot 1 januari 2022 op basis van beschik- en bereikbaarheidsdienst. 
 • Salaris: voor het draaien van de beschikbaarheidsdiensten ontvang je een toelage (artikel 3:13 cao SGO).
 • De uren voor daadwerkelijke inzet krijg je uitbetaald op basis van je huidige functieschaal. Voor het werken in de nacht of weekend geldt een toeslag variërend van 50% tot 100%.
 • Training bloedafname bij mensen onder invloed.
 • In het najaar zal deze pilot worden geëvalueerd en op basis van de opgedane kennis wordt besloten over een mogelijke verlenging.

Detachering via je huidige werkgever behoort ook tot de mogelijkheden. De rechtspositie van de hoofdwerkgever is dan van toepassing.

Ja, ik wil deze baan!
Ben je geïnteresseerd en toe aan een leuke uitdaging dan nodigen we je van harte uit om te reageren voor 24 juni 2021. Stuur je cv en (korte) motivatie naar sollicitatie@ggdijsselland.nl. 
Meer informatie over onze organisaties vind je op de websites: www.ggdijsselland.nl. Hier vind je ook meer informatie over het team forensische geneeskunde.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Goemel van Tienhoven, teammanager. Goemel vertelt je graag meer over deze vacature en is te bereiken via tel.nr 038-4281428.

De gesprekken vinden plaats op 30 juni 2021. We willen je vragen hier alvast rekening mee te houden in je agenda. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.