Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Professionals GGD Academy  Gatekeepertraining suïcidepreventie

Gatekeepertraining suïcidepreventie

De 11 gemeenten in de GGD-regio IJsselland willen het aantal suïcides in de regio IJsselland terugdringen. Daarom is in het voorjaar van 2018 het project 'Zelfmoord? Praat erover!' van start gegaan. Doel is het taboe op praten over zelfmoord te doorbreken en professionele hulp sneller in te zetten. Bekend is dat praten helpt om de eenzaamheid te doorbreken en zelfs een enorme opluchting kan zijn. GGD IJsselland coördineert het project Zelfmoord? Praat erover! De GGD werkt hierin samen met de 11 gemeenten in de regio IJsselland en met maatschappelijke partners als de Dimence Groep.

Gatekeepertrainingen voor professionals en vrijwilligers

In de 11 gemeentes in IJsselland willen we samenwerken met de zorg, ervaringsdeskundigen, vluchtelingenwerk, politie, onderwijs, kerken en nog veel meer. In elke gemeente organiseren we een gatekeepertraining. Hier kun je als professional of vrijwilliger leren bij mensen mogelijke signalen van gedachten over zelfdoding te herkennen en hierover te praten met deze mensen. De gatekeepertrainingen sluiten aan bij de werkwijze van het landelijke 113. Wil je meer weten over de gatekeepertrainingen of ben je benieuwd wanneer deze in jouw gemeente plaatsvinden? Vul dan ons webformulier in zodat de projectleider Martine Peppelenbos contact met je kan opnemen.

Praten over zelfmoord helpt!

Praten over zelfmoordgedachten en -plannen is voor de meeste mensen heel lastig en soms zelfs een taboe. Het niet durven of kunnen delen van een innerlijke strijd kan veel eenzaamheid en psychische klachten veroorzaken. Vaak heeft de omgeving van iemand die worstelt met nare gedachten al lang in de gaten dat het niet goed gaat met hem of haar. Bekend is dat praten helpt om de eenzaamheid te doorbreken en zelfs een enorme opluchting kan zijn.

Heb je een (hulp)vraag? Bel 0900 - 0113 of chat op www.113.nl.