Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Professionals

Geef griep geen kans

Het is weer tijd voor de jaarlijkse griepprik. Geef griep geen kans! Help mee met het voorkomen van griep in je woon- en/of werkomgeving. Dit kan door je te laten vaccineren tegen de griep, bij je huisarts of bedrijfsarts.

Waarom een griepprik?

- Je beschermt jezelf tegen griep. 
- Je beschermt anderen tegen de griep. Want: als je zelf geen griep krijgt, kun je andere, kwetsbare, mensen ook niet besmetten. Bijvoorbeeld je ouders of de mensen waar je in je werk voor zorgt.
- Als je, ondanks de griepprik, toch nog griep krijgt, is het ziekteverloop vaak minder heftig. Ook heb je minder kans op gevaarlijke complicaties van griep.


Wie krijgen een oproep voor gratis vaccineren?

60-plussers en jongere mensen uit risicogroepen krijgen een oproep voor de griepprik. Tot de risicogroepen horen bijvoorbeeld hartpatiënten en mensen met longziekten of diabetes. Vaccineren kan bij je huisarts of bedrijfsarts.

Geen oproep en werkzaam in de zorg?

Ben je werkzaam in de zorg, of kom je in aanraking met kwetsbare mensen? Dan is het aan te raden om een griepprik te halen. Want als je zelf geen griep krijgt, besmet je ook geen andere mensen. Informeer bij je werkgever of huisarts naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over griep en de griepprik?

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.