Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Professionals

Gemeente Kampen sluit aan bij programma Nu Niet Zwanger

Sinds begin 2023 is gemeente Kampen officieel aangesloten bij het programma Nu Niet Zwanger. Op donderdag 20 april vindt in Kampen de startbijeenkomst plaats. Nu Niet Zwanger is een landelijk programma dat mannen en vrouwen in een kwetsbare omstandigheid ondersteunt bij het nemen van de regie over hun kinderwens. 

Door aan te sluiten bij het programma Nu Niet Zwanger biedt gemeente Kampen, net als Gemeente Deventer en Zwolle, kwetsbare mannen en vrouwen de mogelijkheid om het open en eerlijke gesprek te voeren over hun kinderwens. Daarmee draagt de gemeente bij aan het voorkomen van onbedoelde zwangerschappen. Het doel is dat eind 2024 met alle kwetsbare mannen en vrouwen in de regio IJsselland het gesprek over de kinderwens gevoerd wordt, zodat zij hier zelf een eigen keuze in kunnen maken.

Startbijeenkomst?

Op donderdag 20 april geven Wethouder Bernard van den Belt en projectleider Annemarie Poker (GGD IJsselland) het officiële startsein voor Nu Niet Zwanger Kampen tijdens de bijeenkomst van coalitie Kansrijke Start Kampen. Werk jij in de gemeente Kampen en heb jij te maken met (aanstaande) ouders en/of inwoners in een kwetsbare situatie, meld je aan.

Nu Niet Zwanger

Vanuit het programma Nu Niet Zwanger ondersteunt de GGD de reguliere hulpverlening om met cliënten tot een open en eerlijk gesprek te komen over de kinderwens. Meer informatie over het programma vind je op onze pagina Nu Niet Zwanger en op www.nunietzwanger.nl. Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op via nunietzwanger@ggdijsselland.nl.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.