Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Professionals

Gezonde school worden? Schrijf je school in vóór 18 april!

Hebben jullie aandacht voor een gezonde leefstijl binnen jullie school en willen jullie als school Gezonde School worden of blijven? Vraag dan het Ondersteuningsaanbod Gezonde School aan.

Tot en met 18 april 2019 kunnen scholen zich hiervoor inschrijven

Het Ondersteuningsaanbod Gezonde School helpt scholen om Gezonde School te worden. De ondersteuning bestaat uit een bedrag van € 3.000,-. Met dit geldbedrag kan jullie school de taakuren vergoeden van de Gezonde School-coördinator: een eigen medewerker van de school die kartrekker is van de Gezonde School-plannen. Daarnaast kunnen jullie het bedrag gebruiken voor de inzet van Gezonde School-activiteiten en het aanvragen van een themacertificaat van het vignet Gezonde School. Naast het bedrag van € 3000,- krijgt jullie school maximaal 10 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van GGD IJsselland. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden op:

Gezondeschool.nl/ondersteuningsaanbod

Toekenning en verantwoording Ondersteuningsaanbod 2019

Alle scholen (locaties) in het primair-, voortgezet- en het middelbaar beroepsonderwijs kunnen het Ondersteuningsaanbod aanvragen. Voor het schooljaar 2019-2020 krijgen maximaal 550 schoollocaties ondersteuning toegekend. Bij een teveel aan aanmeldingen wordt voor de toekenning een aantal criteria gehanteerd. Deze toekenningscriteria staan op Gezondeschool.nl/ondersteuningsaanbod.

De toekenning van het Ondersteuningsaanbod vindt plaats in mei 2019, zodat jullie school tijdig een Gezonde School-coördinator kan aanwijzen en één of meer Gezonde School-thema’s kan opnemen in het schoolwerkplan en jaarplan 2019-2020.

Ondersteuningsaanbod aanvragen?

Op de pagina Gezondeschool.nl/ondersteuningsaanbod vinden jullie meer informatie over de ondersteuningsronde 2019 en kunnen jullie een aanvraag doen voor het Ondersteuningsaanbod.

Willen jullie de nieuwsbriefspecial over het Ondersteuningsaanbod ontvangen en hebben jullie je nog niet aangemeld voor de Gezonde School-nieuwsbrief? Schrijf jullie dan nu in.

Hebben jullie na het lezen van de informatie over het Ondersteuningsaanbod nog vragen? Mail dan naar info@gezondeschool.nl

Tip: bekijk het filmpje van GGD IJsselland over de ambitie van het Agnieten College in Zwartsluis om Gezonde School te worden.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.