Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Professionals

GGD IJsselland test ook mensen zonder coronaklachten

Vanaf 1 december test GGD IJsselland ook mensen zonder symptomen op corona. Dat geldt alleen voor mensen die in nauw contact zijn geweest met iemand die positief is getest. Het doel is dat mensen bij een negatieve uitslag eerder uit quarantaine kunnen.

Mensen die een zogenaamde ‘asymptomatische test’ kunnen krijgen, komen voort uit het bron- en contactonderzoek door de GGD of zij krijgen een melding in de CoronaMelder-app. Vanaf vijf dagen na het contact, kunnen zij voor de test terecht in al onze testlocaties. Vanaf 1 december is er een speciaal landelijk telefoonnummer dat zij kunnen bellen voor het maken van een afspraak.

PCR test

Het testen zonder symptomen gebeurt voorlopig alleen met de PCR test, want er zijn nog geen goedgekeurde sneltesten - antigeentesten - voor betrouwbaar asymptomatisch testen. Mensen kunnen inmiddels binnen 24 uur terecht voor de PCR-test en zij krijgen daarna ook binnen 24 uur de uitslag. 

Werkwijze

Kom jij in aanmerking voor een test zonder symptomen?

  • Tijdens het bron- en contactonderzoek bepalen wij samen met jou wat de vijfde dag is en krijg je van ons het nummer dat je kunt bellen om een afspraak te maken voor de test.
  • Bij een melding in de CoronaMelder-app, krijg je vanzelf bericht wat voor jou geldt als de vijfde dag en welk nummer je kunt bellen voor de afspraak.
  • Dit nummer bel je op de vijfde dag om een afspraak te maken voor de test, die dan plaatsvindt op dezelfde of de volgende dag (dus dag 5 of 6). 
  • Na de test krijg je binnen 24 uur de uitslag. Is deze negatief? Dan hoef je niet langer in quarantaine.  
  • Krijg je voor de vijfde dag alsnog symptomen, dan maak je meteen een afspraak via 0800 - 1202 (zeven dagen per week 8.00-20.00 uur) of de webpagina van de Rijksoverheid

Meer informatie

Meer informatie over testen zonder symptomen vind je onder meer op Rijksoverheid.nl

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.