Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Professionals

Nationaal Preventieakkoord is een goede steun voor lokale initiatieven

Vrijdag 23 november werd het Nationaal Preventieakkoord gepresenteerd: een landelijk akkoord van ruim 70 organisaties om overgewicht, overmatig alcoholgebruik en roken tegen te gaan.

Het akkoord is ontwikkeld en ondertekend door ruim zeventig partijen uit het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven, de sport, de overheid en maatschappelijke organisaties. Ook GGD GHOR Nederland was nauw betrokken bij dit akkoord.

Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland, is blij met het akkoord: “Het is een mooie samenwerking, met veel landelijke partijen. Het proces naar het akkoord toe was zo nu en dan uitdagend; met zo veel partijen en met zo veel belangen ben ik erg blij en trots op het uiteindelijke resultaat. Het Nationaal Preventieakkoord is een mooie stap op weg naar een gezonder Nederland. En ik voel dit landelijke akkoord ook als een steun voor lokale initiatieven waarbinnen wij als GGD al goed op weg zijn, samen met veel lokale partijen.”

GGD IJsselland werkt in veel gemeenten al aan preventie en publieke gezondheid, samen met verschillende lokale organisaties. Een aantal van deze programma’s:

En zo zijn er meer goede projecten en programma’s in de regio IJsselland.

Het Landelijke Preventieakkoord is een mooie stap op weg naar een gezonder Nederland en de ambities, maatregelen en acties uit het Nationaal Preventieakkoord zullen de lokale acties een extra impuls geven.  

Meer lezen

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.