Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Publiek Mijn leefomgeving  Gezonde omgeving

Gezonde omgeving

De GGD vindt het belangrijk dat mensen in een gezonde omgeving wonen. Heb je vragen over jouw omgeving? Maak je je zich zorgen over jouw gezondheid? Neem dan contact op met de afdeling Milieu en gezondheid van GGD IJsselland.

Wat kan GGD IJsselland doen?

GGD IJsselland stelt je vragen over je situatie én over je gezondheid. De GGD kan beoordelen of er een risico voor de gezondheid is. U krijgt informatie en voorlichting. Als het nodig is, geven we advies aan de gemeente.

Voor welke onderwerpen kun je bij de GGD terecht?

Je kunt voor veel verschillende onderwerpen bij GGD IJsselland terecht: asbest, geluidsoverlast, vervuilde grond, straling, kanker in je (leef)omgeving, intensieve veehouderij, luchtvervuiling en veilig zwemmen in natuurwater. Klik op een onderwerp hieronder voor meer informatie. 

Lood in de grond

Lood is een metaal. Vroeger werd het heel veel gebruikt, bijvoorbeeld in de bouw, in verf en in benzine. Daardoor is het op veel plekken in het milieu terecht gekomen.

Tegenwoordig krijgen we al veel minder lood binnen dan de mensen vroeger. Dit komt doordat het niet meer zit in benzine en in verf. En doordat de meeste drinkwaterwaterleidingen van lood inmiddels zijn vervangen. Maar in sommige huizen is dat nog niet gebeurd. En op sommige plaatsen zit lood in de bodem. Op de speciale website GGD Leefomgeving lees je wat lood is, waar lood voorkomt, wat de invloed van lood op je gezondheid is, wat je zelf kunt doen aan lood in je leefomgeving en waar je meer informatie kunt krijgen.