Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Boeren in Beeld

Samen aan de slag voor boerenwelzijn

Met het project 'Boeren in beeld - Samen aan de slag voor boerenwelzijn' wil GGD IJsselland samen met boeren en tuinders een bijdrage leveren aan het versterken van de mentale gezondheid van agrariërs. Het project bestaat uit twee onderdelen: het doen van onderzoek en het ontwikkelen van activiteiten.

Het project Boeren in beeld is een vervolg op het onderzoek Boeren aan het woord (GGD IJsselland, 2020). Vanuit dit onderzoek werd duidelijk dat boeren in toenemende mate psychische druk ervaren en dat zij de weg naar de hulpverlening vaak niet weten te vinden, of daar niet de aansluiting vinden waar zij naar op zoek zijn.

Onderzoeken en activiteiten

In het project Boeren in beeld zoekt GGD IJsselland naar inzichten om de kloof tussen de agrarische sector en de psychosociale hulpverlening te verkleinen. Dit doen we met behulp van zogenaamd participatief actieonderzoek. Participatief actieonderzoek is kwalitatief onderzoek, waarmee informatie en inzichten worden verzameld die tegelijkertijd aanzetten tot actie. We doen het project samen met agrariërs en zorgprofessionals. 

Met de nieuwe inzichten uit het onderzoek en de al bestaande inzichten zoeken we vervolgens naar laagdrempelige hulpverleningsactiviteiten en het borgen van duurzame aandacht voor de mentale gezondheid van de agrariërs. Ook dit doen we samen met het netwerk.

Resultaten

Bekijk de resultaten van het project:

Meer informatie

Wil je meer weten over dit onderzoek?

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.