Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Publiek  Gezond op reis

Non-COVID-19-verklaring

Sommige landen zien Nederland als hoog risicoland voor COVID-19. Deze landen kunnen je vragen een recente non-COVID-19-verklaring te tonen. Je kunt deze verklaring niet bij de GGD krijgen. Er zijn verschillende organisaties waar je terecht kunt wanneer je getest wilt worden zonder klachten en/of die een non-covid19-verklaring afgeven. Hier zijn wel kosten aan verbonden. 

Op de website van Buitenlandse zaken kun je het reisadvies per land bekijken. 

Gezond op reis

Afspraak maken

De komende periode is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor de reizigersspreekuren bij GGD IJsselland. Het is wel mogelijk om telefonisch een afspraak te maken vanaf 9 februari 2021. Dit kan via telefoonnummer 088 - 443 06 33.

Wij informeren tijdig wanneer er weer afspraken voor de reizigersspreekuren gemaakt kunnen worden. Houd onze website daarvoor in de gaten.

Noodzakelijke vaccinaties

Heb je een vaccinatieafspraak staan omdat je in de gezondheidszorg werkt of omdat je als zorgprofessional in het buitenland gaat werken? Of wil je om die reden een vaccinatieafspraak maken? Bel ons dan even op 088 - 443 06 33

Je gaat op vakantie voor je rust en ontspanning. Ziek worden is het laatste wat je wilt. Toch kun je op verre reizen malaria, buiktyfus of hepatitis A oplopen. Zelfs in Turkije, Marokko, Gambia en enkele Oost-Europese landen. Gelukkig kun je je daartegen beschermen.

De GGD geeft reisadvies op maat

Kom langs voordat je op reis gaat en ga met een gerust gevoel op vakantie. GGD IJsselland:

  • Vaccineert reizigers naar risicolanden;
  • Schrijft recepten uit om malaria en hoogteziekte te voorkomen;
  • Schrijft recepten uit om diarree te behandelen;
  • Geeft gezondheidsinformatie voor, tijdens en na de reis.

Hiernaast verzorgt GGD IJsselland beroepsgebonden vaccinaties voor werknemers en studenten.

GGD Reisvaccinaties

Kijk voor meer informatie over het reizigersspreekuur en vaccinaties op de website van GGD Reisvaccinaties. Volg ‘GGD reist mee’ via twitterfacebook en instagram of download de app in de Playstore/Appstore.