Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Seks en gezondheid

Seks en gezondheid

De medewerkers van team Seksuele Gezondheid kunnen je helpen bij vragen over allerlei zaken die te maken hebben met seksualiteit. Onze hoofdtaken zijn:  

  • Soa-bestrijding: opsporing en behandeling;
  • Seksualiteitshulpverlening voor jongeren onder de 25 jaar (Sense).

Seks is gezond! Dat is ons uitgangspunt. Je verbrandt aardig wat calorieën tijdens een vrijpartij en seks kan een ontspannende werking hebben. Het is dan wel belangrijk om veilig te vrijen en het naar je zin te hebben. Heb je toch onveilig gevreeën? Dan loop je risico op een soa (seksueel overdraagbare aandoeningen). Laat je dan testen op soa bij je huisarts of bij ons, GGD IJsselland. 

Afspraak maken

Bel voor een afspraak: 038 - 428 16 00. Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur. Het kan zijn dat je toch nog moet bellen en/of dat je wordt doorverwezen naar de huisarts. Liever niet naar de huisarts? Dan kun je ook een soa-thuistest doen. Op soaaids.nl vind je betrouwbare thuistests.

Jongeren tot 22 jaar kunnen ook online een afspraak maken.

Twijfel je of je een soa kunt hebben? Doe de soa-check. Zo weet je of je een soa-test moet doen.

Sense

Ben je jonger dan 25 jaar? En heb je vragen? Kijk dan eens op de website www.sense.info. Deze website staat vol belangrijke informatie over allerlei seksualiteitsonderwerpen. Jongeren kunnen ook terecht op het sense-spreekuur bij de GGD. Je kunt met vragen ook bellen, mailen of chatten met de Sense Infolijn.

Professionals

We hebben ook informatie speciaal voor scholen en kindercentra en jeugdwerkers .

Wetenschappelijk onderzoek

GGD IJsselland gebruikt soms je (altijd anoniem gemaakte) gegevens voor wetenschappelijk onderzoek. Wanneer je daartegen bezwaar hebt of graag meer informatie wilt hebben kun je dat in de spreekkamer kenbaar maken. Kijk voor meer informatie over dit onderzoek (soa peilstation) op de website van het RIVM.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.