Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

GGD IJsselland vindt het als publieke gezondheidsorganisatie belangrijk dat iedereen de informatie op onze websites makkelijk kan vinden, lezen, bekijken en gebruiken. Daarom besteden we veel aandacht aan digitale toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid van de content op websites van GGD IJsselland. In de toegankelijkheidsverklaringen staat in hoeverre onze websites aan de toegankelijkheidseisen voldoen.

Website ggdijsselland.nl

Onze corporate website ggdijsselland.nl voldoet momenteel gedeeltelijk aan de toegankelijkheidseisen van DigiToegankelijk.nl. Wij zijn bezig om de afwijkingen op de WCAG 2.1 normen op te pakken met onze webbouwer en de webredactie. In de toegankelijkheidsverklaring kun je hier meer informatie over lezen.

Toegankelijkheid borgen

Om ervoor te zorgen dat de toegankelijkheid van de websites beter wordt geborgd, zijn de volgende maatregelen genomen:

  • Ontwikkelaars van websites worden contractueel gewezen op het toegankelijk bouwen van functionaliteiten.
  • Redacteuren worden gewezen op en getraind in het toegankelijk publiceren van content.
  • De websites gaan periodiek worden onderzocht door middel van een toegankelijkheidsonderzoek. 

Sociale media

GGD IJsselland maakt gebruik van sociale media. Sociale media hebben hun eigen verantwoordelijkheid t.a.v. digitale toegankelijkheid. Content die door GGD IJsselland geplaatst wordt op de sociale media voldoet zoveel mogelijk aan de digitale toegankelijkheidsnormen.

Feedback, hulp en contact

Ondanks alle aandacht voor digitale toegankelijkheid, kunnen er afwijkingen voorkomen. Ook kan bepaalde content nog niet zijn aangepast. Ervaar je één van onze websites als minder toegankelijk? Kom je documenten tegen die niet toegankelijk zijn? Wil je hulp of uitleg over de inhoud van een video of document? Of heb je tips of opmerkingen over toegankelijkheid? Laat het weten aan team communicatie via ons contactformulier

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.