Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Dit doet GGD IJsselland  Veilig communiceren

Veilig communiceren

GGD IJsselland gaat zorgvuldig om met privacygevoelige informatie van en over onze inwoners, cliënten en ketenpartners. Om veilig te communiceren en informatie uit te wisselen, gebruikt GGD IJsselland verschillende diensten. Met deze diensten kan er veilig worden samengewerkt. 

ZorgMail

Met ZorgMail van Enovation wordt persoonlijke gezondheidsinformatie of andere extra gevoelige informatie op een veilige manier gemaild. Alle adressen die eindigen op @ggdijsselland.nl mailen veilig. ZorgMail versleutelt de inhoud van berichten, waardoor alleen de ontvanger en verzender bij de informatie kunnen.

Je kunt als ontvanger het bericht lezen in de ZorgMail Viewer. Dit is een beveiligde omgeving. Het openen van het bericht afkomstig van GGD IJsselland gaat met behulp van een code die je per sms of mail ontvangt.

Signal

Voor het beveiligd beeldbellen met inwoners en cliënten gebruiken wij Signal. Signal is een beveiligde, mobiele privé berichtenapplicatie die voldoet aan de laatste beveiligingsstandaarden voor end-to-end encryptie en het beginsel van dataminimalisatie. Voor het gebruik van Signal is een smartphone, 06-nummer en internetverbinding nodig. 

Microsoft Teams

Is het niet mogelijk om een 06 nummer te gebruiken? Heb je wel een Microsoft account met een computer en webcam? Dan biedt Microsoft Teams een uitkomst. Beeldbellen is mogelijk met alle @ggdijsselland.nl e-mailadressen.

Siilo

Om beveiligd te chatten, beeldbellen en informatie uit te wisselen met professionals en ketenpartners, gebruikt een aantal teams binnen GGD IJsselland Siilo. Zo gebruikt Team VIA Bemoeizorg dit voor werkzaamheden met en tussen andere hulpverleners en huisartsen. Dit gebruiken we alleen voor de communicatie tussen zorgprofessionals.

Disclaimer

De uitgewisselde informatie (inclusief de bijlagen) is alleen bestemd voor de geadresseerde en kan vertrouwelijk zijn. GGD IJsselland maakt gebruik van verschillende diensten om vertrouwelijk persoonlijke gezondheidsinformatie te delen. Indien een bericht per abuis is ontvangen, word je verzocht de afzender te informeren en het bericht direct te vernietigen.

GGD IJsselland is niet verantwoordelijk voor een technisch onjuiste of onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden bericht, of een te late ontvangst daarvan. Gebruik van de informatie, het doorsturen, vermenigvuldigen of enige andere vorm van openbaarmaking daarvan zonder toestemming van de rechthebbende, is vanwege de inhoud en het eigendomsrecht daarvan niet toegestaan en kan leiden tot aansprakelijkheid.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.