Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Mijn kind  0-3 jaar

0-3 jaar

In de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar kom je meerdere keren met je kind langs op het consultatiebureau. Je kunt ook langskomen tijdens ons inloopspreekuur. Betrouwbare en actuele informatie over gezond opgroeien en opvoeden vind je op de website en in de App van GroeiGids

Afspraken op het consultatiebureau

Als je kind een paar weken oud is, ga je voor het eerst naar het consultatiebureau. Eerst gaat de assistente je kind wegen en meten. Daarna ga je de ene keer naar de jeugdarts en de andere keer naar de jeugdverpleegkundige. Ook krijgt je kind vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma.

Een afspraak kan op het consultatiebureau zijn. Maar soms kan dit ook telefonisch of via beeldbellen. Hoe vaak, wanneer en waar je een afspraak hebt, overleggen we met jou.

Naar het consultatiebureau

Een afspraak op het consultatiebureau duurt 15 tot 20 minuten. Kom altijd 10 minuten van tevoren, zodat je de tijd hebt om je kind uit te kleden. Voor sommige afspraken zetten we een online vragenlijst voor je klaar in het ouderportaal Mijn Kinddossier. Wil je deze vooraf thuis invullen?  

Wat neem je mee naar het consultatiebureau?

  • Schone luier 
  • Omslagdoek of badjas 
  • Eventueel een knuffel

Inloopspreekuren

Heb je een vraag? Bijvoorbeeld over groei, ontwikkeling, opvoeding of vaccinaties? Dan kun je altijd binnenlopen tijdens het inloopspreekuur op het consultatiebureau. 

Ogentest

Op het consultatiebureau doen we verschillende oogtesten. Je kunt met je kind thuis vast de ogentest oefenen. Zo kun je samen kijken hoe dat straks gaat.

CenteringParenting Zwolle

Voor ouders van baby’s uit Zwolle bieden we de zorg op het consultatiebureau ook in groepsvorm aan. Dit noemen we CenteringParenting. Meer informatie over Centering Parenting.

Peuterworkshops in Olst-Wijhe

Inwoners van de gemeente Olst-Wijhe kunnen deelnemen aan gratis ‘peuterworkshops’. Tijdens twee workshops praat je samen met andere ouders over de ontwikkeling van je kind. Hoe ga je om met slapen, eten, zindelijkheid, driftbuien en grenzen opzoeken? De workshops worden gegeven door CJG-GGD Olst-Wijhe. 

Data en locatie

Dinsdag 17 oktober en dinsdag 28 november van 19.30 uur tot 21.00 uur op Averbergen 9 in Olst.

Uit ervaring weten we hoe leuk en fijn het is om met een groep twee avonden bij elkaar te komen. Het is dus de bedoeling dat je beide avonden kunt komen.

Aanmelden

Aanmelden kan via m.wichink@ggdijsselland.nl. Geef hierbij aan of je met 1 of 2 personen komt en de naam van je kind(eren). Wees er snel bij want vol = vol.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.