Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeSeks en gezondheid Jongeren

Jongeren

Ben jij al aan seks toe? Of wacht je liever tot je wat ouder bent of tot je de ware hebt gevonden? Wat je ook kiest: het is jouw lichaam en jouw keuze. Seks is iets moois en intiems. Je kunt er veel plezier aan beleven, vooral als je je veilig voelt. Door te weten wat je wel en niet wilt en door met een condoom te vrijen, bescherm je jezelf tegen nare ervaringen of nare consequenties. Ken je eigen wensen en grenzen en maak ze duidelijk. Vrij veilig!

Sense

Ben je jonger dan 25 jaar? En heb je vragen? Kijk dan eens op de website sense.info. Deze website staat vol belangrijke informatie over allerlei seksualiteitsonderwerpen. Jongeren kunnen ook terecht op het sense-spreekuur bij de GGD. 

Sense-spreekuur bij de GGD

Wil of kun je niet bij je eigen huisarts terecht met je vragen over seksualiteit? Kom dan naar het Sense-spreekuur van de GGD. Je kunt hier gratis en anoniem terecht voor een soa-test en informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld:

  • Soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen);
  • Anticonceptie;
  • Problemen met seks, zoals pijn bij het vrijen of erectieproblemen;
  • Onbedoelde zwangerschap; 
  • Seksuele voorkeur;
  • Pil vergeten, wat nu?;
  • Vragen over de morning-afterpil;
  • Vervelende sekservaringen.

Je kunt met vragen ook bellen, mailen of chatten met de Sense Infolijn.

Ik heb onveilige seks gehad, wat nu?

Onveilige seks is seks zonder condoom, pil of ander voorbehoedsmiddel. Bij de GGD kun je je laten testen op soa's. Dit kan tijdens het Sense-spreekuur van GGD IJsselland in Zwolle of Deventer. Heb je onveilige seks gehad en wil je niet zwanger worden? Slik dan binnen 72 uur de morning-afterpil. Dit is 1 tablet. De kans op zwangerschap is het kleinst als je de morning-afterpil binnen 24 uur slikt. De morning-afterpil is te koop bij een apotheek of drogist en kost ongeveer 13 euro.

Meer informatie

Op www.Sense.info vind je veel informatie over seks en gezondheid. Op www.jouwggd.nl kun je online vragen stellen over seks en gezondheid. 

Heb je een onprettige ervaring opgedaan op het internet? Ga met je verhaal en je vragen naar www.meldknop.nl    

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.