Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Scholen & kindercentra Advies  Relaties en seksualiteit

Relaties en seksualiteit

De GGD helpt scholen bij vragen over het versterken van seksuele weerbaarheid, (on)bedoelde zwangerschap, anticonceptie, seksuele diversiteit, seksueel plezier en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De GGD ondersteunt ook bij het maken van een school brede visie op het thema relaties en seksualiteit. Aandacht voor dit thema bevordert een gezonde seksuele ontwikkeling van leerlingen en verkleint seksueel riskant gedrag.

Gezonde school

Wil je binnen de Gezonde School aan de slag met het thema Relaties & Seksualiteit, kijk dan op de website van de Gezonde School of maak gebruik van ons preventieteam via preventieseksuelegezondheid@ggdijsselland.nl.

Webinar

Het webinar ‘Goed op weg met seksuele vorming in het PO’ is speciaal opgenomen voor leerkrachten in het (speciaal) basisonderwijs. In dit webinar gaan medewerkers van het team seksuele gezondheid in gesprek met een jeugdverpleegkundige. Het webinar biedt informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met seksuele en relationele vorming gedurende het hele jaar. Ook worden er handige tips en advies gegeven voor het voeren van gesprekken met ouders

Kijk de opname van het webinar terug.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.