Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Gemeenten Gezonde gemeente  De rookvrije generatie

De rookvrije generatie

Rookvrij opgroeien

Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om rookvrij op te groeien. Dat is één van de doelen van het Nationale preventie akkoord. Laten we rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken, zodat ieder kind beschermd wordt tegen rook en de verleiding om te beginnen met roken.

Rookvrije generatie in 2035

Onze ambitie is dat er in 2035 een Rookvrije Generatie is – kinderen die in 2017 geboren zijn, zijn dan 18 jaar. Deze kinderen groeien rookvrij op en gaan zelf niet roken. De wereld wordt rookvrij. Daarom moet het stoppen met roken makkelijker worden.

Een rookvrije gemeente

Bescherm inwoners in jouw gemeente tegen de gevolgen van (mee)roken en schenk aandacht aan de Rookvrije Generatie. Kijk op de website van de rookvrije generatie voor mogelijkheden voor jouw gemeente. 

Ondersteuning vanuit GGD IJsselland

Steeds meer gemeenten zetten stappen op weg naar een rookvrije generatie. GGD IJsselland ondersteunt gemeenten hierbij. Dat doen we bijvoorbeeld door mee te denken over beleid of te helpen met praktische informatie en communicatiemiddelen. Ben je benieuwd hoe we jouw gemeente kunnen ondersteunen onderweg naar een rookvrije generatie? Neem dan contact op met Lonneke Snoeren, adviseur Gezondheidsbevordering. 

GGD Rookvrij

Als GGD IJsselland kijken we ook naar wat we zelf kunnen doen voor de rookvrije generatie. Daarom zijn de gebouwen waarin we werken rookvrij.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.