Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeMijn gezondheid Onderzoek

Onderzoek

Team 'Beleidsadvies en Onderzoek' doet onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van inwoners in de regio IJsselland. Met deze onderzoeksgegevens adviseren wij onder andere gemeenten over hun lokale gezondheidsbeleid.

Panelonderzoeken

Zonder de hulp van inwoners is belangrijk bij onze onderzoeken. Daarom hebben we een GGD-panel  dat ongeveer 4 keer per jaar korte vragenlijsten invult. Zo verzamelen we gegevens over onderwerpen als: woonomgeving, psychische gezondheid en veiligheid.

Deelnemen aan het panel

Wil jij ook vragen beantwoorden over gezondheid, zorg, veiligheid en andere actuele onderwerpen? Meld je dan aan voor ons GGD-panel. Je ontvangt ongeveer 4 keer per jaar een uitnodiging voor een vragenlijst. Het invullen duurt ongeveer 5-10 minuten per lijst en kan via een computer, tablet of mobiele telefoon. Heb je al een account? Via de onderstaande button kun je direct inloggen.

Privacy en beveiliging

Als je je aanmeldt voor het panel van GGD IJsselland, geef je toestemming dat je gegevens worden verwerkt voor de panelonderzoeken waar je aan meedoet en stem je in met deze privacyverklaring.

Lopende en afgeronde onderzoeken

Op de website IJssellandScan.nl vind je afgeronde onderzoeken, rapporten, factsheets en andere beschikbare cijfers. Op deze pagina lees je meer over lopende onderzoeken.

Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022

De Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022 is een landelijk vragenlijstonderzoek naar de gezondheid, het welzijn en leefgewoonten onder inwoners van 18 jaar en ouder in Nederland. Het onderzoek start in september 2022. 

Lees meer over de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2022.

Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022

De coronapandemie heeft impact gehad op iedereen. Ook voor jongvolwassenen heeft deze periode fysieke en mentale gevolgen. De GGD’en brengen daarom de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen in kaart. Dit doen wij door middel van een landelijk online vragenlijstonderzoek. De online vragenlijst is van 21 april tot en met 8 juli 2022 in te vullen via pandemening.nl.

Lees meer over de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022.

Kindermonitor 2021

In oktober 2021 loopt de Kindermonitor 2021: een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen. Ben jij benaderd om mee te doen aan dit onderzoek? Doe dan mee en vul de online vragenlijst in. 

GGD IJsselland doet dit onderzoek in opdracht van de gemeenten in de regio. De GGD onderzoekt hoe het met kinderen van 6 maanden tot 12 jaar in de regio gaat: zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Spelen ze buiten? Hoeveel tijd zitten ze achter een beeldscherm? Ook vragen we ouders/verzorgers hoe ze de opvoeding ervaren en wat de impact van corona is op hun kind.

Lees meer over de Kindermonitor 2021 waaronder de vragenlijst, veelgestelde vragen en de privacyverklaring.

Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021

Het coronavirus beheerst al een tijd lang onze samenleving. Ook voor jongeren heeft dit verstrekkende gevolgen. GGD IJsselland brengt daarom de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongeren in kaart. Dit doen wij in samenwerking met de middelbare scholen in de regio. Het gaat om een extra meting van de Gezondheidsmonitor Jeugd: de ‘Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021’.

GGD IJsselland heeft, afgelopen voorjaar, alle middelbare scholen benaderd met de vraag of zij een vragenlijst willen uitzetten onder hun leerlingen in klas 2 en 4. De scholen die deelnemen doen dit tussen eind september en eind november 2021. In onze regio doen 26 middelbare scholen mee.

Lees meer over de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021.

Resultaten en vragen?

Alle resultaten van onderzoek, o.a. panelonderzoeken, door GGD IJsselland zijn te vinden op de IJssellandscan. Heb je vragen of opmerkingen over ons panel of een van onze onderzoeken? Mail dan naar onderzoek@ggdijsselland.nl.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.