Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeMijn gezondheid Onderzoek

Onderzoek

Lopende en recent afgeronde onderzoeken van GGD IJsselland vind je op deze pagina. Team 'Beleidsadvies en Onderzoek' voert de ondezoeken uit. De resultaten van de onderzoeken gebruiken wij onder andere voor beleidsadvisering aan gemeenten over hun gezondheidsbeleid. Afgeronde onderzoeken, rapporten, factsheets en beschikbare cijfers van GGD IJsselland staan op de IJssellandScan.

Panelonderzoeken

Om te weten wat er speelt in de regio IJsselland, is de inbreng van inwoners erg belangrijk. Daarom hebben we een GGD-panel. Aan de hand van korte vragenlijsten verzamelen we gegevens over allerlei onderwerpen. Denk aan onderwerpen als: woonomgeving, psychische gezondheid en veiligheid.

Deelnemen aan het panel

Wil jij ook vragen beantwoorden over gezondheid, zorg, veiligheid en andere actuele onderwerpen? Meld je dan aan voor ons GGD-panel. Heb je al een account? Via de onderstaande button kun je dan inloggen.

Onze panelleden beantwoorden ongeveer 4 keer per jaar online een aantal korte vragen. Het invullen van een vragenlijst duurt ongeveer 5-10 minuten en kan via een computer, tablet of telefoon.

Privacy en beveiliging

Als je je aanmeldt voor het panel van GGD IJsselland, geef je toestemming dat je gegevens worden verwerkt voor de panelonderzoeken waar je aan meedoet en stem je in met deze privacyverklaring.

Resultaten en vragen?

Alle resultaten van onderzoek, o.a. panelonderzoeken, door GGD IJsselland zijn te vinden op de IJssellandscan. Heb je vragen of opmerkingen over ons panel? Mail ze dan naar onderzoek@ggdijsselland.nl.

Lopende onderzoeken

Onderzoek naar drugsgebruik onder jongvolwassenen in de gemeente Dalfsen

In de gemeente Dalfsen zijn signalen van en zorgen over het drugsgebruik onder jongvolwassenen (16 – 25 jaar). Er zijn hier geen actuele cijfers van, dus is niet bekend hoeveel drugs er wordt gebruikt onder jongvolwassen. Hier wil de gemeente Dalfsen meer duidelijkheid over krijgen. De gemeente Dalfsen heeft daarom GGD IJsselland opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren dat meer inzicht geeft. Lees meer over dit onderzoek naar drugsgebruik.

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

In het najaar van 2020 is de gezondheid van volwassenen en ouderen in Nederland onderzocht.  De resultaten worden rond de zomer bekendgemaakt.

De GGD Gezondheidsmeter vindt elke vier jaar plaats. Met de uitkomsten kijken we per gemeente wat nodig is om de gezondheid en leefstijl van inwoners te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan betere fiets- en wandelpaden in de omgeving of voorzieningen in de wijk.

Onder de deelnemers worden 3 iPads verloot. De verloting heeft inmiddels plaatsgevonden. De winnaars zijn per mail op de hoogte gebracht.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.