Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Mijn gezondheid  Gezonde leefstijl

Gezonde leefstijl

Onze gezondheid en hoe we ons voelen wordt door veel dingen beïnvloed. Op sommige dingen hebben we geen of weinig invloed. Gelukkig zijn er ook veel zaken waar je wel zelf invloed op hebt. Gelukkig maar, want je weet tenslotte zelf het beste wat je nodig hebt. We staan er alleen niet altijd even goed bij stil.

Een goede basis voor ons dagelijks functioneren is gezond eten en drinken en voldoende slaap en beweging. Daarnaast kan het je helpen je dagelijks functioneren eens verder onder de loep te nemen. Door er af en toe bij stil te staan wat jij belangrijk vindt om je goed te voelen, kun je je keuzes bepalen. 

Stoppen met roken

Denk jij over stoppen met roken? Goed idee! Stoppen met roken heeft altijd zin en veel voordelen: je voelt je fitter, je conditie verbetert, je bespaart geld, je ruikt frisser, je leeft gemiddeld langer dan wanneer je blijft roken en ga zo maar door. Lees meer tips en ondersteuningsmogelijkheden

Alcohol drinken

Wil je stoppen of minderen met drinken? Met het maken van het besluit ben je al een heel eind op weg. Maar dat betekent niet dat het altijd eenvoudig is om door te zetten en vol te houden. Er zijn een heleboel websites waar je steun en inspiratie kunt vinden. Wil je minder of (even) helemaal geen alcohol meer drinken? De website van Minder Drinken helpt je. MinderDrinken is een anonieme online cursus voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen. Als je tijdelijk het drinken van alcohol op pauze wilt zetten, is de actie Ik Pas misschien wel iets voor jou! 

Wat je eet en drinkt

Je gezondheid komt met ups en downs. Dat is bij iedereen zo. De ene keer zit je misschien niet lekker in je vel, de andere keer ben je misschien verkouden. Zolang je je meestal gezond voelt, hoeft dat niet erg te zijn. 

Met je leefstijl heb je invloed op de manier waarop je je voelt. Denk daarbij aan wat je eet, of je voldoende beweegt en of je rookt, alcohol drinkt of drugs gebruikt, Als je van plan bent aanpassingen te maken op je levensstijl, is er veel hulp, informatie en inspiratie te vinden. We helpen je graag op weg.

Je levensstijl aanpassen

Het is goed om af en toe stil te staan bij hoe je je voelt en of er dingen zijn die je wilt verbeteren. Door een brede kijk te hebben op je gezondheid, kun je zien wat voor jou op dit moment belangrijk is. Dat noemen we ook wel positieve gezondheid

GGD AppStore

Bekijk de beste apps voor jouw gezondheid in de GGD AppStore

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.