Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

IkPas

Veel mensen drinken alcohol. Op verjaardagen, tijdens het eten, als slaapmutsje of na het sporten. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken.

Om deze gewoonte te doorbreken, stil te staan bij het eigen alcoholgebruik en het goede voorbeeld te geven aan de jeugd, ondersteunt de GGD IJsselland samen met Tactus en veel gemeenten in de regio de landelijke actie IkPas.

Daag anderen uit om mee te doen

Je kunt individueel meedoen aan de actie, maar ook samen met anderen: vraag vrienden en familie, collega’s of sportmaatjes om ook mee te doen.

Waarom meedoen?

Deze uitdaging maakt je bewust van de rol van alcohol in je leven. Na deelname aan IkPas maak je waarschijnlijk een meer bewuste keuze wanneer je wel of geen alcohol drinkt. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers zich tijdens IkPas:

  • fitter voelen
  • beter slapen
  • minder alcohol drinken (ook na 6 maanden!)

Wat doen GGD IJsselland, Tactus en gemeenten?

Wij ondersteunen de actie gedurende de hele periode. Wie de actie ook wil ondersteunen, kan gebruik maken van de communicatiemiddelen die je hiernaast kunt downloaden. Heb je een communicatiemiddel nodig dat er niet tussen staat? Neem dan contact op met Marleen Engelbarts

Aanmelden

Kun je best een tijdje zonder alcohol? Ervaar zelf hoe het is om 30 of 40 dagen géén alcohol te drinken. Doe mee aan IkPas en meld je aan op IkPas.nl.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.