Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Mijn kind  Voor de geboorte

Voor de geboorte

Tijdens je zwangerschap kun je bij de GGD terecht voor vaccinaties, een prenataal huisbezoek en in sommige gemeenten voor een cursus. 
Betrouwbare en actuele informatie over gezond opgroeien en opvoeden vind je op de website van GroeiGids. Via de GroeiGids-app heb je de informatie altijd dichtbij. 

Vaccinaties voor zwangeren

Als je zwanger bent, kun je drie vaccinaties halen: tegen griep, tegen kinkhoest (22 wekenprik) en tegen corona. Meer informatie.

Prenataal huisbezoek

Aan de verloskundige kun je vragen wat wel en niet gezond is voor jou en je baby. Soms heb je andere vragen. Misschien heb je zorgen over geld, over hoe je je kind kunt opvoeden of over ruzie met je partner of familie. Het is fijn als je deze vragen of zorgen kunt bespreken als je zwanger bent en hulp kunt krijgen. Wij zijn er dan voor je. Je kunt bijvoorbeeld een prenataal huisbezoek aanvragen.
 

Cursus borstvoeding

Inwoners van de gemeenten Ommen en Hardenberg kunnen deelnemen aan de gratis cursus ‘Borstvoeding, hoe gaat dat straks’. Een jeugdverpleegkundige van GGD IJsselland geeft je informatie, advies en handige tips. De cursus duurt 2 uur. Je partner is ook van harte welkom.

Locaties

  • Hardenberg, LOC ruimte D0.34, Parkweg 1-7
  • Ommen, Gezondheidscentrum, Jhr. Van Nahuysstraat (VOL)

Data en tijden staan in het aanmeldformulier. Deze cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeenten Hardenberg en Ommen.

Meld je aan!

Meer informatie over borstvoeding vind je ook op:

Voorlichtingsavond aanstaand ouderschap

Inwoners van de gemeenten Zwolle, Ommen en Hardenberg kunnen deelnemen aan de gratis informatieavond ‘aanstaand ouderschap’ (prenatale voorlichting). Hoe kom je erachter wat je baby nodig heeft? Hoe kun je ook tijd vrijmaken voor jezelf en voor elkaar? Waar kun je terecht met vragen? Tijdens de avond geven we praktische tips en informatie. De voorlichting duurt 1,5 á 2 uur. Je partner is ook van harte welkom.

Zwolle

In Zwolle is de informatieavond digitaal en wordt verzorgt door Jeugdgezondheidszorg en de Kraamzorg. Je ontvangt na je aanmelding een link naar MS-Teams. Data en tijden staan in het aanmeldformulier. 
Meld je aan

Ommen en Hardenberg

De data, tijden en locaties staan in het aanmeldformulier. 
Meld je aan

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.