Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Teken

Iedereen gaat graag de natuur in. Ook kinderen! Lekker met de blote benen struinen door het hoge gras. In het park, de bossen, de duinen, de heide of de eigen tuin. Precies de plekken waar ook de teken zitten. Zowel in Nederland als in het buitenland kun je een tekenbeet oplopen. Teken kunnen ziekten overdragen, zoals de ziekte van Lyme en in het buitenland tekenencefalitis.

Toolkit scholen

Van maart tot en met oktober is het tekenseizoen. Het is dan belangrijk om alert te zijn en te controleren op tekenbeten, vooral als je in de natuur bent geweest. Wil je als school extra aandacht besteden aan teken? Dat kan met onze toolkit. Hierin leggen wij uit wat teken zijn en hoe je ze kunt herkennen. Waarom controle op een tekenbeet belangrijk is. En wat je moet doen na een tekenbeet. Voor in de klas hebben we daarnaast een Teken Quiz gemaakt.

Download de volgende middelen door erop te klikken:

Deze documenten zijn bedoeld om uit te printen of te presenteren. Ze voldoen daarom niet aan de eisen voor digitale toegankelijkheid. 

Meer informatie

Bekijk ook de video’s over Teken en Lyme op de website van het RIVM.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.