Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Mijn kind  Na de geboorte

Na de geboorte

Als je kindje 4 dagen oud is, komen we langs voor de gehoortest en hielprik. Ongeveer een week later komt de jeugdverpleegkundige bij jullie op bezoek. Betrouwbare en actuele informatie over gezond opgroeien en opvoeden vind je op de website en in de App van GroeiGids

Gehoortest en hielprik

We komen rond de vierde dag bij je thuis voor een gehoortest en hielprik. Dit noemen we de screening. Je hoeft hier zelf geen afspraak voor te maken. De screener krijgt een melding als je kindje is geboren en komt dan bij jullie langs.
 

  • Gehoortest
    Je baby krijgt een klein dopje in het oor, hier komen zachte geluidjes uit. Het dopje is verbonden met meetapparatuur. Je krijgt direct de uitslag van de gehoortest. Zo nodig verwijzen wij jullie door voor verder onderzoek.
     
  • Hielprik
    Je baby krijgt een prikje in de hiel. We vangen dan een paar druppels bloed op op een speciale kaart. Het kan zijn dat je kindje even moet huilen. Een laboratorium onderzoekt het bloed op 26 zeldzame ziektes. Binnen vijf weken ontvang je de uitslag van de hielprik. 

Bezoek jeugdverpleegkundige

Onze jeugdverpleegkundige maakt een afspraak om bij jullie op bezoek te komen, als je baby tussen de 10 en 14 dagen oud is. Je kunt dan kennismaken en de verzorging, groei, voeding en ontwikkeling van je baby bespreken. Daarnaast vertelt de jeugdverpleegkundige wat je kunt verwachten van de jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland.

Als je kindje drie weken oud is, ga je voor de eerste keer naar het consultatiebureau. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging per mail.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.